Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Η καψούρα,της καψούρας...

Σκεπτόμενος,πως να γράψω το πρώτο μου κείμενο,για να παρουσιάσω το λόγο ύπαρξης,της σελίδας και του φαινομένου >καψούρα< μεταφέρθηκα στα νεανικά μου χρόνια,όταν είδα τον  Στάθη Ψάλτη  στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη"Βασικά καλησπέρα σας.¨Εκείνη την εποχή,ανακαλύπταμε μεσα απο ραδιοπειρατικούς σταθμούς,την γλύκα να κατασκευαζεις πομπούς μεγάλης εμβέλειας,να ακούγεσαι στα ερτζιανά,να γίνεσαι το κέντρο διασκέδασης,ψυχαγωγίας του κόσμου,αλλά και να παίζεις κρυφτούλι με τις συνέπειες του νόμου!!Να σπάνε τα τηλέφωνα από ακροατες που ζητούν αφιερώσεις και από γκομενάκια που σε γουστάρουν!!Πάτησα στην Βικιπαιδεια την λέξη καψούρα και ω του θαύματος,με ενημερώνει για την ταινία ¨Βασικά καλησπέρα σας¨Ας μην το ξεχιλώνουμε το θέμα,απλά το αντέγραψα,γιατί???Γιατί φιλαράκια μου(επιτρέψτε να σας λέω φιλαράκια)με την >καψούρα< γράφω ολόκληρο βιβλίο!!!θα επανέλθω δριμύτερος....καλή ακρόαση!!!
Βασικά καλησπέρα σας (Οι ραδιοπειρατές), είναι μία ελληνική κινηματογραφική ταινία παραγωγής 1982 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη με πρωταγωνιστές τους: Στάθη Ψάλτη,Σταμάτη ΓαρδέληΠάνο Μιχαλόπουλο, Γιώργο Ρήγα, Νίκο Παπαδόπουλο, Τζώννυ Θεοδωρίδη,Δημήτρη Σπυράτο,Ανδρέα Πόνο,Γιάννη Μποσταντζόγλου,Σοφία Αλιμπέρτη,Καίτη Φίνου,Ρένα Παγκράτη,Έφη Πίκουλα κ.α. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1982-1983, ενώ έκοψε 253.240 εισητήρια και ήρθε 3η ανάμεσα στις 48 ταινίες εκείνης της σεζόν.

                                        Υπόθεση της ταινίας


Ο Στάθης και ο Ντένης έχουν δικό τους-ο καθένας-πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, τοΡάδιο Καψούρα και το Studio 69 αντίστοιχα. Οι δύο νέοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ακροαματικότητα, παίζοντας ο ένας disco και ο άλλος λαϊκά. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Πάνος, φίλος του Στάθη ερωτεύεται την αδερφή του Ντένη,την Μπέτυ. Από την άλλη ο Στάθης είναι ερωτευμένος με την Κούλα η οποία όμως δεν του δίνει σημασία καθώς έχει σχέση με τον Κυριάκο. Κάποια στιγμή η κόντρα μεταξύ των δύο παράνομων σταθμών, φτάνει στο απροχώρητο και όλοι μαζί οδηγούνται στη φυλακή.Επίσης στην ταινία κάνει μια guest εμφάνιση ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε λαϊκός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου