Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ !!

Athanasios Dimitrios Ntompros
ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΙΘΑΓΕΝΗ ΠΟΛΙΤΗ.................
ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΩΣ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ???????????
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣΩ ΕΣΚΕΜΕΝΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙoΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ..................
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ) .........ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...............
ΤΑ ΜΜ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ........
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ............ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ..........
ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ...........
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ................
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΕΙΧΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ.......
ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ..........ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ 28/10/2016.......
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.......ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...........................
ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ...............
<<Economist 1988: Παγκόσμιο νόμισμα το 2018!
Τον Ιανουάριο του 1988 είχαμε αυτό το πρωτοσέλιδο στο πολύ γνωστό Αμερικάνικο,Οικονομικό περιοδικό “The Economist”. Στο εξώφυλλο, το χρυσό νόμισμα του «πτηνού», έχει χρονολογία…2018.
Εν έτει 2013 και με την κρίση να χτυπάει κατάσαρκα την Ελλάδα, το εξώφυλλο αυτό είναι σοκαριστικό και αντιστοίχως η ανάλυση του άρθρου αποκαλυπτική και χρήσιμη.
Επιχείρησα μία μετάφραση (ελεύθερη) γιατί νομίζω ότι αξίζει.

20/10/2013
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Τον Ιανουάριο του 1988 είχαμε αυτό το πρωτοσέλιδο στο πολύ γνωστό Αμερικάνικο,Οικονομικό περιοδικό “The Economist”. Στο εξώφυλλο, το χρυσό νόμισμα του «πτηνού», έχει χρονολογία…2018.
Εν έτει 2013 και με την κρίση να χτυπάει κατάσαρκα την Ελλάδα, το εξώφυλλο αυτό είναι σοκαριστικό και αντιστοίχως η ανάλυση του άρθρου αποκαλυπτική και χρήσιμη.
Επιχείρησα μία μετάφραση (ελεύθερη) γιατί νομίζω ότι αξίζει.
Απολαύστε το
Get ready for the phoenix. (government and businessmen are growing tired of floating exchange rates) (editorial) The Economist (US) January 9, 1988 | Copyright
THIRTY years from now, Americans, Japanese, Europeans, and people in many other rich countries and some relatively poor ones will probably be paying for their shopping with the same currency. Prices will be quoted not in dollars, yen or D-marks but in, let’s say, the phoenix.
The phoenix will be favoured by companies and shoppers because it will be more convenient than today’s national currencies, which by then will seem a quaint cause of much disruption to economic life in the late twentieth century.
At the beginning of 1988 this appears an outlandish prediction. Proposals for eventual monetary union proliferated five and ten years ago, but they hardly envisaged the setbacks of 1987. The governments of the big economies tried to move an inch or two towards a more managed system of exchange rates-a logical preliminary, it might seem, to radical monetary reform.
For lack of co-operation in their underlying economic policies they bungled it horribly, and provoked the rise in interest rates that brought on the stockmarket crash of October. These events have chastened exchange-rate reformers. The market crash taught them that the pretence of policy[…] «Ετοιμαστείτε για τον Φοίνικα» Economist 09/01/1988, τεύχος 306, σελ. 9-10
Σε τριάντα χρόνια από τώρα, οι Αμερικανοί, Ιάπωνες, Ευρωπαίοι, και οι άνθρωποι σε πολλές άλλες πλούσιες χώρες, και σε μερικές σχετικά φτωχές μάλλον θα πρέπει να πληρώνουν τα ψώνια τους με το ίδιο νόμισμα.
Οι τιμές θα αναφέρονται όχι σε δολάρια, γιεν ή D-σήμα, αλλά ας πούμε, σε φοίνικες. Ο φοίνικας θα ευνοηθεί από εταιρείες και καταναλωτές, διότι θα είναι πιο βολικός από τα εθνικά νομίσματα του σήμερα, τα οποία μέχρι τότε θα φαίνονται μια περίεργη αιτία της μεγάληςαναστάτωσης στην οικονομική ζωή, στα τελειώματα του εικοστού αιώνα.
Στις αρχές του 1988 αυτή φαίνεται μία παράξενη πρόβλεψη.
(ΑΘΑΝΑΣ=ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ Η' ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ?????? )
Προτάσεις για την τελική νομισματική ένωση είχαν πολλαπλασιαστεί πέντε και δέκα χρόνια πριν, αλλά δεν προβλέπεται καμία σχεδόν αποτυχία όπως του 1987. Οι κυβερνήσεις των μεγάλων οικονομιών προσπάθησαν να μετακινήσουν μια ίντσα ή δύο προς ένα πιο διαχειρίσιμο σύστημα των συναλλαγματικών ισοτιμιών – μια λογική προκαταρκτική, και μπορεί να φαίνεται, ριζική νομισματική μεταρρύθμιση.
Η έλλειψη συνεργασίας τους σε βασικές οικονομικές πολιτικές τα έκαναν,φρικτά,θάλασσα, και προκάλεσαν την αύξηση των επιτοκίων που έφερε τοχρηματιστηριακό κραχ του Οκτωβρίου.Αυτά τα γεγονότα έχουν αθωώσει τους μεταρυθμιστές των συναλλαγματικών ισοτιμιών Η συντριβή της αγοράς τους δίδαξε ότι το πρόσχημα της πολιτικής συνεργασίας μπορεί να είναι χειρότερο από το τίποτα, και ότι μέχρι η πραγματική συνεργασία ναείναι εφικτή (δηλαδή, μέχρι οι κυβερνήσεις να παραδώσουν κάποια οικονομική κυριαρχία) περαιτέρω προσπάθειες για την πρόσδεση των νομισμάτων θα είναι απαραίτητη.
Αλλά παρ ‘όλο τα προβλήματα των κυβερνήσεων στην επίτευξη και (ακόμα πιο δύσκολο) να κολλήσουν με τις διεθνείς συμφωνίες σχετικά με τη μακροοικονομική πολιτική, η πεποίθηση,ότι οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν μπορεί να αφεθούνστους εαυτούς τους είναι αυξανόμενη.
Να θυμάστε ότι η συμφωνία του «Λούβρου»και ο προκάτοχός του, η συμφωνία «Πλάζα» του Σεπτεμβρίου του 1985, ήταν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση μιας κρίσης της αστάθειας τουνομίσματος.
Μεταξύ 1983 και 1985 το δολάριο αυξήθηκε κατά 34% έναντι των νομισμάτων των εμπορικών εταίρων της Αμερικής- από τότε έχει μειωθεί κατά 42%. Τέτοιες αλλαγές έχουν τρελλάνει τον τρόπο διεξαγωγής του διεθνούς συγκριτικούπλεονέκτηματος, πιο δραστικά μέσα σε τέσσερα χρόνια, από ότι βασικές οικονομικέςδυνάμεις που μπορεί να γίνονταν σε μια ολόκληρη γενιά.
(ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ= ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ (ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ) ΑΦΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΟ........)
Στις προηγούμενες μέρες οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου, φοβούμενοι μια άλλη κατάρρευση του δολαρίου, είχαν και πάλι από κοινού παρέμβαση στις αγορές συναλλάγματος (βλ. σελίδα 62). Αγαπημένοι υπουργοί των αγορών όπως της Βρετανίας κ. Nigel Lawson έχει μετατραπεί σε αιτία για την υπόθεση της σταθερότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Ιάπωνες αξιωματούχοι παίρνουν στα σοβαρά την ιδέα όπως του προγράμματος EMS για τις κύριες βιομηχανικές οικονομίες. Ανεξάρτητα από την ενοχλητική έλλειψη του «Λούβρου», παραμένει η πεποίθηση ότι πρέπει να γίνει κάτι σχετικά με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Κάτι θα γίνει, σχεδόν βέβαιο, κατά τη διάρκεια του 1988.
Και όχι πολύ καιρό μετά την συμφωνία νομισμάτων που υπογράφηκε, θα πάει με τον ίδιο τρόπο όπως ητελευταία. Θα καταρρεύσει. Οι κυβερνήσεις δεν είναι έτοιμες να υποτάξουν τους εγχώριους στόχους τους για το στόχο της διεθνούς σταθερότητας.
Αρκετά πιο μεγάλες συναλλαγματικές διαταραχές, μερικές ακόμα χρηματιστηριακές συντριβές και πιθανώς μια πτώση ή δύο θα είναι αναγκαίες πριν οι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν ξεκάθαρα μέχρι και αυτήν την επιλογή. Αυτό δείχνει μια μπερδεμένη σειρά έκτακτης ανάγκης πουακολουθείται από ένα μπάλωμα ,ακολουθούμενο ξανά από έκτακτη ανάγκη, που εκτείνεται πολύ πιο πέρα από το 2018 – εκτός από δύο πράγματα.
Με την πάροδο του χρόνου, η ζημία που προκαλείται από την νομισματική αστάθεια σταδιακά πρόκειται να γιγαντωθεί Και η ίδια η τάση που θα κάνει τη γιγάντωση, είναι να καταστεί η ουτοπία της νομισματικής ένωσης, εφικτή.
(ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ=ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ......ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ(ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ) ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ=ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ.......)
Η νέα παγκόσμια οικονομία
Η μεγαλύτερη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 είναι ότι η ροή των χρημάτων έχει αντικαταστήσει το εμπόριο αγαθών, όπως η δύναμη που οδηγεί τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. ως αποτέλεσμα της αμείλικτηςολοκλήρωσης των χρηματοπιστωτικών αγορών του κόσμου, οι διαφορές στις εθνικές οικονομικές πολιτικές μπορούν να διαταράξουν τα επιτόκια (ή τις προσδοκίες των μελλοντικών επιτοκίων) μόνο ελαφρώς, αλλά θα συνεχιστούν τεράστιες μεταφορές των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από τη μία χώρα στην άλλη.
Οι μεταβιβάσεις αυτές, θα πλημυρίσουν τη ροή των εσόδων του εμπορίου στην επίδρασή τους στην ζήτηση και την προσφορά, για διαφορετικά νομίσματα, και ως εκ τούτου, στην επίδρασή τους στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Καθώς η τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να προοδεύει, οι συναλλαγές αυτές θα είναι φθηνότερες και ταχύτερες ακόμα.
Με μη συντονισμένες οικονομικές πολιτικές, τα νομίσματα μπορούν να γίνουν μόνο πιο ασταθή. Παράλληλα με αυτή την τάση είναι μια άλλη – του ολοένα και διευρύνοντας τις ευκαιρίες για το διεθνές εμπόριο. Αυτό είναι το δώρο της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας. Η μείωση των εξόδων μεταφοράς θα είναι πιο εύκολη για τις χώρες καιθα ανταγωνίζονται από χιλιάδες μίλια μακριά τις ξένες αγορές.
Ο νόμος της μίας τιμής (ότι μια καλή θα πρέπει να κοστίζει το ίδιο παντού, όταν οι τιμές θα μετατρέπονται σε ένα ενιαίο νόμισμα) θα τον διεκδικούν από μόνες τους όλο και περισσότερο. Οι πολιτικοί που θα επιτρέπουν, οι εθνικές οικονομίες να ακολουθήσουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές τους – θα γίνονται όλο και πιο ανοικτές προς τον έξω κόσμο.
Αυτό θα ισχύσει και για την εργασία όσο και για τα εμπορεύματα, που εν μέρει εις βάθος της μετανάστευσης, αλλά και μέσω της ικανότητας της τεχνολογίας, ώστε να διαχωρίζει την ικανότητα του εργαζόμενου από το σημείο στο οποίο θα παραδίδει την εργασία του. Ινδοί χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα χειρίζονται τα paychecks των Νεοϋορκέζων Ολοι αυτοί οι εθνικά οικονομικοί δρόμοι σιγά-σιγά διαλύονται.
Καθώς η τάση αυτή συνεχίζεται, η προσφυγή μιας νομισματικής ένωσης σε όλες τουλάχιστον τις κύριες βιομηχανικές χώρες θα φαίνεται ακαταμάχητη σε όλους, εκτός από τους traders στα συναλλάγματα και τις κυβερνήσεις.
Στη ζώνη του Φοίνικα, η προσαρμογή της οικονομίας σε αλλαγές στις σχετικές τιμές θα συμβεί ομαλά και αυτόματα, αλλά όπως συμβαίνει σήμερα μεταξύ των διαφόρων περιφερειών στο πλαίσιο των μεγάλων οικονομιών (μια σύντομη περιγραφή στις σελίδες 74-75 εξηγεί τον τρόπο.)
Η απουσία κάθε νομισματικού κινδύνου θα τονώσει το εμπόριο , τις επενδύσεις και τηναπασχόληση. Η ζώνη του Phoenix θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις εθνικές κυβερνήσεις. Δεν θα υπάρχει,για παράδειγμα, αυτό που λέμε εθνική νομισματική πολιτική.
Στο κόσμο του Φοίνικα η προσφορά θα καθοριστεί με μια νέα κεντρική τράπεζα, ίσως από το ΔΝΤ.
Ο ρυθμός πληθωρισμού του κόσμου – και ως εκ τούτου, μέσα σε στενά περιθώρια, κάθε εθνικό ποσοστό του πληθωρισμού-θα είναι υπεύθυνος αυτού. Κάθε χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους φόρους και τις δημόσιες δαπάνες για την αντιστάθμιση στην προσωρινή μείωση της ζήτησης, αλλά θα πρέπει να δανειζότανχρήματα και όχι να εκτυπώσει για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της.
Χωρίς να μπορούν να προσφύγουν στη φορολογική του πληθωρισμού, οι κυβερνήσεις και οι πιστωτές τους θα αναγκαστούν να κρίνουν το δανεισμό τους και τα σχέδια δανεισμού με μεγαλύτερη προσοχή από ό, τι σήμερα.
Αυτό σημαίνει μια μεγάλη απώλεια της οικονομικής εθνικής κυριαρχίας, αλλά οι τάσεις που κάνουν τον Φοίνικα τόσο ελκυστικό είναι αυτή που διώχνει αυτή την εθνική κυριαρχία μακριά, σε κάθε περίπτωση. Ακόμη και σε έναν κόσμο περισσότερο ή λιγότερο κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών, αυτόνομες κυβερνήσεις θα δούν την ανεξάρτητη πολιτικής τους να ελέγχεται από τον μη-φιλικό έξω κόσμο.
Καθώς πλησιάζει ο επόμενος αιώνας, οι φυσικές δυνάμεις που ωθούν τον κόσμο προς την οικονομική ολοκλήρωση θα προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια ευρεία επιλογή. Μπορούν να πάνε με τη ροή, ή μπορούν να χτίσουν οδοφράγματα. Προετοιμάζοντας το έδαφος για τον Φοίνικα θα σημάνει λιγότερες προσποιητές συμφωνίες σχετικά μετην πολιτική και περισσότερες πραγματικές Θα σημάνει ότι επιτρέπει και στη συνέχεια να προάγει ενεργά στον ιδιωτικό τομέα, τη δημιουργία ενός διεθνούς χρήματος παράλληλα με τα υφιστάμενα εθνικά χρήματα.
Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να ψηφίζουν με το πορτοφόλι τους για την ενδεχόμενη μετάβαση σε πλήρη νομισματική ένωση.Ο Φοίνικας θα μπορούσε πιθανότατα να ξεκινήσει ως ένα κοκτέιλ από εθνικά νομίσματα, όπως είναι σήμερατα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDRs)
(ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ= ΜΠΟΥΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ
ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ??????????????????????????
ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΚΤΕΪΛ ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΒΗΧΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..................
ΧΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ.......................
ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ?????
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΡΑΒΗΧΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ....
<<ΤΡΑΒΗΧΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ>>????????????????
ΤΙ ΣΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ????????
ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ...........ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ????????????
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ.......)
Με τον καιρό, όμως,με την αξία του έναντι των εθνικών νομισμάτων θα έπαυε να έχει σημασία, επειδή οι άνθρωποι θα το επιλέξουν για τη διευκόλυνσή τους και τη σταθερότητα της αγοραστικής του δύναμης.
Η εναλλακτική λύση – η διατήρηση της χάραξης πολιτικής αυτονομίας, συνεπάγεται μια νέα εξάπλωση των αληθινά δρακόντειων ελέγχων για το εμπόριο και τις ροές κεφαλαίων. Το μάθημα αυτό προσφέρει στις κυβερνήσεις έναν υπέροχο χρόνο. Θα μπορούσαν να διαχειριστούν διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, την ανάπτυξη νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτική, χωρίς αναστολή, και την αντιμετώπιση τους με αποτέλεσμα εκρήξεις του πληθωρισμού, με τις τιμές και τα εισοδήματα των πολιτικών αυτών .
Πρόκειται για μια αυξητική-ακρωτηριαστικήπροοπτική.
(ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ''.....ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΔΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ?????
ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΣΕ ΜΙΑ.......
ΑΥΞΗΤΙΚΗ-ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ........)
Το σχέδιο λοιπόν που επιχειρείτε σήμερα στην παγκόσμια οικονομία είχε περιγράψει από το 1988 σε πρωτοσέλιδο άρθρο του ο “Economist” σαν «σχέδιο Φοίνιξ».
«Φοίνιξ» ήταν η κωδική ονομασία του νέου παγκόσμιου νομίσματος, επειδή ακριβώς η γέννησή του από τις στάχτες του παλαιού νομισματικού συστήματος θα θύμιζε την αναγέννηση του αρχαίου Φοίνικα από τις στάχτες του.
Το νέο νόμισμα θα γεννιόταν το 2018, σύμφωνα με την «προφητεία» του Economist, από τον «γάμο» του δολαρίου, των ευρωπαϊκών νομισμάτων και του γιεν και, ίσως, ορισμένων φτωχότερων χωρών.
Η Νομισματική Συναίνεση...του Φοίνικα.
«Η παγκόσμια προσφορά του φοίνικα (σ.σ.: χρήματος) θα ρυθμιζόταν από μια νέα κεντρική τράπεζα, που θα αποτελούσε πιθανότατα τη μετεξέλιξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».
Αυτό που ξεχνούσε το περιοδικό να αναφέρει ήταν η πολιτική παράμετρος αυτού του μεγάλου νομισματικού παιχνιδιού: για να υπάρξει μία παγκόσμια κεντρική τράπεζα, που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΔΝΤ, χρειάζεται και κάποια μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης, που δεν θα έχει σοβαρούς δημοκρατικούς περιορισμούς (η έννοια των παγκόσμιων εκλογών δεν έχει εφευρεθεί ακόμα) και θα αντλεί την ισχύ της από τις χώρες που κυριαρχούν και στη μετοχική σύνθεση του ΔΝΤ, δηλαδή τις προηγμένες βιομηχανικές χώρες της Δύσης, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Από πολιτική άποψη, το «σχέδιο Φοίνιξ» φαίνεται άκρως προβληματικό, τουλάχιστον σε οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, γι’ αυτό και το σχετικό άρθρο του “Economist” περιέγραφε εξαντλητικά τις οικονομικές ευκολίες και αρετές ενός παγκόσμιου νομίσματος, χωρίς να μπαίνει στα πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με το νέο νόμισμα.
Αρκετά χρόνια και πολλές οικονομικές κρίσεις αργότερα, και ενώ το έτος 2018 δεν φαίνεται πια τόσο μακρινό, αυτή η «προφητεία» του Economist γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη.

Τρεις μήνες πριν φυλακισθεί και αποπεμφθεί από το ΔΝΤ, ο Ντομινίκ Στρος Καν περιέγραφε πώς οραματιζόταν την έξοδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου νομίσματος, που θα είχε τη βάση του στα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SpecialDrawing Rights), δηλαδή στο «εικονικό νόμισμα» που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ στις συναλλαγές του με τις κυβερνήσεις (σχετικό άρθρο για αυτές τις δηλώσεις μπορείτε να βρείτε εδώ...)
Ο Στρος Καν φαίνεται ότι έκανε ένα λάθος, από υπερβάλλουσα φιλοδοξία να πάρει τον τίτλο του «πατέρα του νέου νομίσματος»: όχι μόνο κινήθηκε πρόωρα για να ανακοινώσει στον κόσμο το φιλόδοξο σχέδιο, αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι στη νομισματική βάση του νέου συστήματος θα πρέπει να περιληφθούν και τα νομίσματα μεγάλων οικονομικών δυνάμεων του (πρώην) Τρίτου Κόσμου, όπως της Κίνας, η οποία άλλωστε έχει στα «σεντούκια» της αμερικανικά ομόλογα αξίας 2,85 τρισ. δολ. και δεν μπορεί να αγνοηθεί ως βασικός παγκόσμιος νομισματικός «παίκτης».
Ο Στρος Καν λέγεται ότι ήταν αποφασισμένος να πιέσει στη Σύνοδο του G8 στην Ντοβίλ, που έγινε την περασμένη εβδομάδα χωρίς την παρουσία του, για την επίσπευση της εφαρμογής του «σχεδίου Φοίνιξ», με συμμετοχή της Κίνας. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην αμερικανική κυβέρνηση (πάσα σχέση αυτής της δυσαρέσκειας με τη δικαστική του περιπέτεια είναι ασφαλώς συμπτωματική).
(ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ= ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ-ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΤΡΕΠΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.........
ΑΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.....)
Γιατί όλα αυτά έχουν σχέση με την Ελλάδα; Πολύ απλά, πριν «μηδενίσει το κοντέρ» στο παγκόσμιο νομισματικό παιχνίδι, θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο «ξεκαθάρισμα», υπό τη μορφή μιας παγκόσμιας κρίσης χρέους, που θα προετοιμάσει το έδαφος για να γίνει πολιτικά δεκτό με ανακούφιση το «σχέδιο Φοίνιξ». Σε αυτό το «ξεκαθάρισμα», σε αυτό τον παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο, ο πλανήτης θα χωρισθεί σε νικητές και ηττημένους:
Νικητές θα είναι όσοι έχουν τα λιγότερα χρέη και την καλύτερη δυνατότητα εξυπηρέτησής τους, Brunei, Liechtestein, Macau, Palau....λ.χ, με μηδενικό χρέος(;) αλλά και τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία.(προς αξιοποίηση προσεχώς τα εγχώρια).
Οι ηττημένες χώρες αυτού του πολέμου θα είναι αυτές που θα βρεθούν υπερχρεωμένες(βλ., εγχωρίως, ύφεση και παραμονή του -υψηλής δυναμικής- χρέους σε ανιούσα οδό, Luxembourg, Ireland με εξωτερικό χρέος 3443% και 1008% GDP αντίστοιχα, θα είναι ηττημένες χώρες και χωρίς περιουσία
ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ........ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΟΥ ???????
<<ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ>>
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΘΕΙΣ ΠΟΤΕ......
ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΩ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥΣ..........ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΔΕ.....................
ΘΥΜΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΩΣ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ
ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΕΣΥ ...............
ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ........
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...........
ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΤΖΗΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!!!
Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!!!!
        Ο Παπανδρέου μιλά για μη Ελληνικό DNA στην Βουλή !!!!!!
Άκου !! τι παίζει... http://radionewfm.com/
  ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤO & ΤΑΒLET ★  ☆  ★

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου