Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΣΦΑΧΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ !!

Artemis Sorras
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ !!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ????? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΒΡΑΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΥΛΗ ????????? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ????????? ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΒΡΑΙΟ ????????ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΑΥΤΟ ????????? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ???? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ?????????? ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΩΔΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΕΒΡΑΙΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ???????????? ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΦΟΔΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΧΑΝΟΥΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΔΕ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ Ο ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ????????? ΕΑΝ ΟΧΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ????????? ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
================================
ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ 1934 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ !!!!! 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 1934 

Κύριε Πρόεδρε, 

Για περίπου επτά αιώνες ολόκληρη η Μέση Ανατολή και μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης αποτέλεσαν θέατρο αιματηρών πολέμων. Κύρια αιτία γι αυτούς ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία και το απολυταρχικό καθεστώς των Σουλτάνων. 

Η υποδούλωση χριστιανικών λαών, οι θρησκευτικοί πόλεμοι του Σταυρού εναντίον της Ημισελήνου που μοιραία επακολούθησαν και οι διαδοχικές εξεγέρσεις όλων αυτών των λαών που προσέβλεπαν στην απελευθέρωσή τους δημιουργούσαν μια κατάσταση πραγμάτων που θα παρέμενε μόνιμη πηγή κινδύνων όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία διατηρούσε τα ίχνη που της είχαν αφήσει οι Σουλτάνοι. 

Η εγκαθίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1922, όταν το εθνικό κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θριάμβευσε επί των αντιπάλων του, έθεσε οριστικά τέλος σ' αυτή την κατάσταση αστάθειας και μισαλλοδοξίας. 

Πράγματι, σπάνια στη ζωή ενός έθνους πραγματοποιήθηκε σε τόσο λίγο χρόνο μια αλλαγή τόσο ριζική. Μια παρακμάζουσα αυτοκρατορία που ζούσε υπό θεοκρατικό καθεστώς στο οποίο οι έννοιες του δικαίου και της θρησκείας συγχέονταν μετατράπηκε σ`ένα εθνικό και σύγχρονο κράτος, γεμάτο ενέργεια και ζωή. 

Με την ώθηση του μεγάλου μεταρρυθμιστή Μουσταφά Κεμάλ το απολυταρχικό καθεστώς των Σουλτάνων καταλύθηκε και το κράτος κατέστη αληθινά κοσμικό. Το έθνος ολόκληρο στράφηκε προς την πρόοδο, με την θεμιτή φιλοδοξία να ενταχθεί στην πρωτοπορία των πολιτισμένων λαών. 

Όμως το κίνημα για την εδραίωση της ειρήνης προχώρησε από κοινού με όλες εκείνες τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που προσέδωσαν στο νέο κυρίως εθνικό κράτος της Τουρκίας τη σημερινή του μορφή. Πράγματι η Τουρκία δεν δίστασε να αποδεχθεί ειλικρινά την απώλεια επαρχιών όπου κατοικούσαν άλλες εθνότητες και, ικανοποιημένη πραγματικά με τα εθνικά και πολιτικά της σύνορα όπως καθορίστηκαν από τις Συνθήκες, έγινε αληθινός στυλοβάτης της ειρήνης στην Εγγύς Ανατολή. 

Είμαστε εμείς οι Έλληνες που αιματηροί αγώνες αιώνων μας είχαν φέρει σε κατάσταση διαρκούς ανταγωνισμού με την Τουρκία οι πρώτοι που είχαμε την ευκαιρία να αισθανθούμε τις συνέπειες αυτής της βαθιάς αλλαγής στη χώρα αυτή, διάδοχο της παλιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Από την επόμενη μέρα της Μικρασιατικής καταστροφής, διαβλέποντας την δυνατότητα συνεννόησης με την αναγεννημένη Τουρκία, που προέκυψε από τον πόλεμο ως εθνικό κράτος, της απλώσαμε το χέρι και το δέχτηκε με ειλικρίνεια. 

Από αυτήν την προσέγγιση, που μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τη δυνατότητα συνεννόησης ακόμη και μεταξύ λαών που τους χώρισαν οι πιο σοβαρές διαφορές, όταν αυτοί διαποτιστούν με την ειλικρινή επιθυμία για ειρήνη, προέκυψαν μόνο καλά, τόσο για τις δύο ενδιαφερόμενες χώρες όσο και για τη διατήρηση της ειρήνης στην Εγγύς Ανατολή. Ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται αυτή η πολύτιμη συμβολή στην ειρήνη δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Πασά. 

Έχω λοιπόν την τιμή ως αρχηγός της Ελληνικής Κυβέρνησης το 1930, όταν η υπογραφή του Ελληνοτουρκικού συμφώνου σηματοδότησε μια νέα εποχή στην πορεία της Εγγύς Ανατολής προς την ειρήνη, να υποβάλλω την υποψηφιότητα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά για την διακεκριμένη τιμή του βραβείου Νόμπελ για την Ειρήνη. 

Με βαθύτατη εκτίμηση 

Ε. Κ. Βενιζέλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου