Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Όταν είπα να ΕΝΩΘΟΥΜΕ για να ζήσουν όλοι οι Έλληνες καλά και να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, με προσφώνησαν φασίστα, ρατσιστή, απατεώνα και ευκολόπιστο ;;;?

Polygnotos Papaoikonomou

Η Ελλάδα της δημόσιας βόλεψης.
Κάποτε, προσκεκλημένος, βρέθηκα στη κοπή πίτας, ενός συλλόγου.
Φυσικά τα θέματα που ήταν προς συζήτηση , αφορούσαν τα νέα μέτρα της Τρόϊκας Εσωτερικού.
Μέσα όμως από τις διάφορες συζητήσεις, ανακάλυψα το λόγο που η ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τόσο μεγάλα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις!!!
Ο κόσμος που ήταν εκεί μεταξύ παράπονου και ελπίδας δυστυχώς έτεινε προς τα Κυβερνητικά μέτρα.
Έκανα λοιπόν ένα πέρασμα αξιολόγησης των παρόντων και…… δίπλα μου διέκρινα τον….Μάκη, δε ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω!
Δίπλα του η ξαδέλφη του η Μάρθα, από τα 37 της συνταξιούχος , γιατί είχε κλείσει 15ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο!
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα, έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη κόρη Στρατηγού, ενώ συζούσε με κάποιον, που δε τον παντρευόταν!
Παραδίπλα ο Σωτήρης και ο Γρηγόρης (40αρηδες),που ήταν συνταξιούχοι της Ο.Α. με το νόμο 3717/08 και έπαιρναν 2.400€ το μήνα!
Μαζί και ο Κώστας ( 45αρης),αεροπόρος της ΣΤΥΑ που είχε κάνει τα χαρτιά του για σύνταξη, επειδή τα χρόνια που υπηρέτησε, πιάστηκαν διπλά (πολεμικά λέει, λες και είχαμε πόλεμο και δε το ήξερα)!
Λίγο πιο κάτω ο Θείος μου ο Βαγγέλης, δεξιός από σόι, που κατέβαινε σε πορείες, μόνο όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ στη Κυβέρνηση και τώρα δε κατεβαίνει γιατί είναι όλοι μαζί στη Κυβέρνηση!
Και από κοντά τα δύο αδέλφια, ο Στέλιος, που του είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ, τα δύο παιδιά του στο Δημόσιο και ο Γρηγόρης που έπαιρνε τα έργα του Δήμου, λόγω Δημάρχου, υπερτιμολογημένα!
Άντε λίγο παρακάτω και ο Μιχάλης, Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστων πακιστανών και ενός Έλληνα ασφαλισμένου!
Αλλά δε τελειώνει εδώ η αξιολόγηση, γιατί μαζί με όλους αυτούς, ήταν και ο Αγησίλαος που παίρνει αναπηρική σύνταξη τυφλού και είναι……οδηγός ταξί και διαμαρτύρεται για το νόμο Ραγκούση!
Στα δεξιά του ο Λάκης, φοιτητής ετών 33, μαζί με τον Κυριάκο, εφοριακό, απόφοιτο Δημοτικού. με μισθό 3.200€ παραπονούμενο γιατί θα του κόψουν το ΔΙΒΕΤ!!
Δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει και ο Βασίλης, Λιμενικός, πρωταθλητής στο τάβλι και στο μπιζάρισμα με τα ζάρια!!
Ήταν και πολλοί άλλοι εκεί, αλλά σηκώθηκα, χαιρέτισα ευγενικά και έφυγα.
Βγαίνοντας είχα μια τεράστια απορία!
Γιατί εγώ είμαι άνεργος?
Γιατί όταν είπα να ενωθούμε για να ζήσουν όλοι οι Έλληνες καλά όπως και αυτοί και να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας με προσφώνησαν φασίστα, ρατσιστή, απατεώνα και ευκολόπιστο?🤔

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου