Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΞΟΥΣΙΑ – ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.!!!!

 Vasilis Theodoropoulos
ΕΞΟΥΣΙΑ – ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.!!!! 

ΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ Η ΛΕΞΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΞΙΚΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ‘ΕΞΕΣΤΙ’ = ΕΞ + ΕΣΤΙ. 
ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ « Η ΑΓΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…..» ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΣΗΣ , ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η΄ ΙΣΧΥΣ ΚΑΤΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ. Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΞΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ. 
ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2, 26-27 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ: «Καὶ ὁ νικῶν καὶ ὁ τηρῶν ἄχρι τέλους τὰ ἔργα μου, δώσω αὐτῷ ἐξουσίαν ἐπὶ τῶν ἐθνῶν καὶ ποιμανεῖ αὐτοὺς ἐν ῥάβδῳ σιδηρᾷ, ὡς τὰ σκεύη τὰ κεραμικὰ συντριβήσεται…..» 

ΑΠΟΔΟΣΗ: Και εκείνος που θα νικήσει και θα τηρήσει μέχρι τέλους του βίου του τα έργα μου, εγώ θα δώσω εις αυτόν εξουσίαν επάνω εις τα πολέμια έθνη και θα ποιμάνει και θα υποτάξει τους εθνικούς με ράβδον σιδερένιαν και θα συντριβούν οι σκληροί και ανυπότακτοι σαν τα πήλινα σκεύη. 

ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΩΝ – ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥΣ. 
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΛΕΕΙ: «Ο ΜΕΝ ΔΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, Ο ΔΕ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΣΤΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου