Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΥΘΙΑ: Δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικότητα του Βυζαντίου, ούτε ποτέ Ελληνορωμαϊκό κράτος..


ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΥΘΙΑ 

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ. 

Καλησπέρα σας Ελληνίδες και Έλληνες, τέκνα αθανάτων θεών και αθανάτων ηρώων. Κληρονόμοι του μεγαλύτερου παγκοσμίου πολιτισμού του απώτατου παρελθόντος, από το οποίο ακέραιο λείψανο διασώζεται σήμερα το μεγαλειώδες δημιούργημα του, η ελληνική γλώσσα μας, που χρειάστηκε πολλές μυριάδες ετών να εξελιχθεί και να τελειοποιηθεί, ποιοτικώς ανάλογη, φυσικά, με τον Ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε το εργαλείο για την οικοδόμηση του και την λειτουργία του. Έτσι δημιούργησε ο Θεός την Ελλάδα και ονόμασε «Γη του Φωτός», γιατί «ΕΛ» σημαίνει φως και «ΛΑΣ» σημαίνει «πέτρα», «έδαφος», «γη». 

Και από αυτή την Γη του Φωτός, την γη που πρώτη αντίκρισε το φως του ήλιου, γεννήθηκαν οι φωτοδότες των αρετών και του πολιτισμού, οι Έλληνες και σκόρπισαν αυτοί τον πολιτισμό τους εις όλη την γη καθώς και ετάχθη. Η γέννηση της Ελλάδας και της Ελληνικής Γλώσσας. Όπως σημειώνει η επιστήμη της Γεωλογίας και των άλλων συναφών κλάδων, προ 140 εκατομμυρίων ετών ήταν όταν ολόκληρος ο πλανήτης σκεπαζόταν από νερά και χέρσα γη δεν εφαίνετο πουθενά, μια γιγαντιαία ανοδική ορογεννητική κίνησης ανύψωσε υπέρ την επιφάνεια της υδρόσφαιρας, προς τον ήλιο, την λεγόμενη Πελαγονική Οροσειρά, μια στενή ζώνη ξηράς που περιελάμβανε την βορειότερη Μακεδονία (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την Ανατολική πλευρά της μετέπειτα Θεσσαλίας και την Βόρειο Εύβοια. Επί 115 εκατομμύρια χρόνια, αυτή η μοναδική νησίδα, η Ελλάδα μας εν μέρει, αντίκριζε ολομόναχη την πανθάλασσα που την περιτριγύριζε. 

Εις αυτήν την νησίδα για 80 εκατομμύρια έτη, πριν ακόμα αναδυθούν άλλες οροσειρές, άρχισε η διαδικασία των νέων μορφών της γενέσεως όντων. Πριν 35 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή 105 εκατομμύρια έτη μετά την άνοδο της Πελαγονικής οροσειράς στην επιφάνεια, αναδύονται ως άλλα νησιά οι ορεινοί όγκοι όπως η Πίνδος, οι Δειναρικές Άλπεις, τα Πυρηναία και τα Ιμαλάϊα. Η λογική λέει, λοιπόν, η παρουσία του ανθρώπου, σε όποια εποχή και εάν εμφανίστηκε στην γη αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να αναζητείται στον Όλυμπο. Είναι δε αδύνατον ποτέ σε μια περιοχή που για λόγους ανερμήνευτους αναδύεται η πρώτη χέρσος γη, ο άνθρωπος της προνομιούχου αυτής γης να σχηματίζεται όμως αργότερα από ότι οι άλλοι άνθρωποι, που η ανάδυση της γης τους καθυστερούσε κατά πάρα πολλά εκατομμύρια έτη. 

Χώρος και άνθρωπος εδώ μεταξύ Ολύμπου και Πίνδου εσχημάτιζαν την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα, η οποία και δάνεισε τις λέξεις του πολιτισμού της εις όλους τους άλλους λαούς. Αυτή η Ελληνική γλώσσα περικλείει τις λύσεις στα οικουμενικά προβλήματα της ανθρωπότητας. Πληθώρα ερευνών και μελετών προσκομίζει συντριπτικά στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν υπήρξε Ινδοευρωπαϊκή μητέρα γλώσσα, αλλά αντιθέτως η γονοποιός γλωσσική επίδραση, η οποία εισήγαγε στις διάφορες γλώσσες παγκοσμίως τα γνωστά λεκτικά στοιχεία, κοινά σήμερα σε αυτές, ασκήθηκε από την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα. Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα και ισχυρότερα τεκμήρια που επιβεβαιώνουν το τεράστιο ιστορικό βάθος της ανθρώπινης παρουσίας στον Ελλαδικό χώρο. 

Αυτά τα τεκμήρια αποδεικνύουν πως οι πολιτισμικές ρίζες της Ελλάδας χάνονται στα βάθη του απώτατου παρελθόντος και ταυτόχρονα αχρηστεύουν αυθαίρετες θεωρίες και δόγματα περί εμφανίσεως του ανθρώπου και του πολιτισμού στην Ανατολή ή την Αφρική. Η Ελληνική γλώσσα υπήρξε και είναι η τελειότερη μέχρι σήμερα ανθρώπινη γλώσσα επί της γης. Οι Έλληνες δεν διέθεταν μόνο ένα άλλα είκοσι συν αλφάβητα: το χαλκιδικό εκ του οποίου προέρχεται το λατινικό, το ιωνικό, το κορινθιακό κλπ. Μια θεωρία που εκτρέπεται της λογικής, το τερατογενές ψεύδος περί φοινικικού αλφάβητου, δέχεται την σύνδεση της τελειότερης γραφής της Ελληνικής, αυτής της τέλειας αλφαβητικής, με τον πολιτισμό των φοινίκων, οι οποίοι είχον έναν χαμηλότατης στάθμης πολιτισμό. 

Η αρχαιολογική σκαπάνη αποδεικνύει ότι το ιωνικό αλφάβητο, ένα από τα είκοσι συν αλφάβητα μας, που ψευδώς θεωρείται φοινικικής προελεύσεως, είναι τουλάχιστον 4000 χρόνια παλαιότερο των φοινίκων. Με προτροπή της Ελληνίστριας Marianne McDonald και με πρόεδρο τον καθηγητή T. Βrunner ξεκινά το 1972 στο πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας το πρόγραμμα Θησαυρός Ελληνικής Γλώσσης, το περίφημο TLG. Μετά 13 χρόνια, το 2000, ο πέμπτος δίσκος κυκλοφόρησε TLG¬E που περιλαμβάνει περίπου 90 εκατομμύρια Ελληνικούς λεκτικούς τύπους. Ω Έλληνες ψυχή της ψυχής μου, πανάκριβο γένος, ταλαίπωρον γένος. Θα ανοίξω σε σας τους πόνους και τα δάκρυα από τα βάθη της παιδικής ψυχής μου. Τι κατέστρεψε τον πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό και λόγο; Τώρα περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Παιδί αθανάτων θεών και ηρώων. 

Είναι δύσκολο για μένα να παραμείνω αλύγιστη και να καταπνίξω το πόνο μου όταν μιλάω για αυτήν την ανεπανάληπτη θηριωδία που κατέστρεψε το Ελληνικό έθνος και τα φώτα του πνεύματος του. Που δημιούργησε την μετέπειτα λανθάνουσα πορεία του Έθνους μας. Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα κατά της Ελλάδος και κατά συνέπεια κατά της ανθρωπότητας, το τραγικό αυτό θέατρο του μίσους που αποκρύπτεται και σήμερα διασώζει ο Ρωμαίος ιστορικός Αμμιανός Μαρκελλίνος στο 19ο τόμο του έργου του Rerum Gestarum Libri 31 τόμων. Ο Αμμιανός Μαρκελλίνος ήταν ο ιστορικός του Ρωμαίου χριστιανού αυτοκράτορα Κωνστάντιου του δεύτερου, κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι διωγμοί εναντίον των Ελλήνων. 

Στη σημερινή πόλη του Δυτικού Ισραήλ την Bet She'an, γνωστή στους Έλληνες εκείνους όλων των αιματοβαμμένων χρόνων ως Σκυθόπολις, τον 4ο αιώνα μετά Χριστού, γύρω στο 341, λειτούργησε το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης, για δύο δεκαετίες, καθ’ όλη την διάρκεια της κατοχής του βυζαντινού θρόνου από τον δευτερότοκο γιο του Μεγάλου Κωνσταντίνου, τον Κωνστάντιο τον δεύτερο. Η Σκυθόπολις υπήρξε ο τόπος συγκέντρωσης, βασανισμού και θανάτωσης των Ελλήνων, όλων όσων αρνήθηκαν να ασπαστούν το δόγμα του Χριστιανισμού. 

Αναφερόμενος ο Εμμανουήλ Ροΐδης στου Αμμιανού Μαρκελλίνου τα Ιστορικά, γράφει στην Πάπισσα Ιωάννα (σημείωμα 200): «Ήρκει να κατηγορηθή τις [κάποιος έλληνας] υπό κακοβούλου κατασκόπου, ότι έφερεν περί τον τράχηλον φυλακτήριον κατά του πυρετού ή εφάνη παρακαθήμενος πλησίον τάφου ή ερειπίου, ίνα καταδικασθή εις θάνατον ως ειδωλολάτρης ή νεκρόμαντις. Εκ των απωτάτων άκρων της αυτοκρατορίας εσύροντο αλυσόδετοι πάσης τάξεως και ηλικίας πολίται [Έλληνες], ων οι μεν απέθνησκον καθ’ οδόν, οι δε εν τοις δεσμωτηρίοις’ οι δε επιζώντες εστέλλοντο εις Σκυθόπολιν, … πόλιν, όπου είχον στηθεί τα βασανιστήρια και το σφαγείον.» Το σφαγείον της Σκυθόπολης υπήρξε επινόηση ενός νοσηρού εγκεφάλου, του επισκόπου Αλεξανδρείας Γεωργίου. 

Σκοπός του Γεωργίου ήταν η καθολική εξόντωση των Ελλήνων, η γενοκτονία τους, καθώς εκείνοι εστέφοντω ως αρνητές του Χριστιανισμού. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος ο δεύτερος δέχτηκε και έστειλε στην Ανατολή τον αρχιγραμματέα της αυλής, τον Παύλο, περιβόητο για την σκληρότητα του αποκαλούμενο και «Τάρταρο». Αυτός ο Παύλος και ο Γεώργιος, σε συνεργασία, οργάνωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Σκυθόπολης. Γράφει ο Αμμιανός: «το ανθρωπόμορφο αυτό κτήνος, ο Παύλος, διέθετε τόση εξουσία και δύναμη ώστε με μια κίνηση του κεφαλιού του, με ένα νεύμα του μόνο, εξαρτάτω η ζωή όλων όσων περπατούσαν στην γη». Αναφέρει ο Ροΐδης, ανακαλώντας τα ιστορικά του Αμμιανού Μαρκελλίνου, μεθόδους βασανιστηρίων εναντίων των Ελλήνων «εις Σκυθούπολιν, όπου είχε στηθεί το χριστιανικόν κρεουργείον. Εκεί συνεδρίαζον ευσεβείς δικασταί, αμιλλώμενοι τις πλείονας ειδωλολάτρας [Έλληνας] να οπτήσει επί εσχάρας, να βράση εντός ζέοντος ελαίου ή να κατακόψη μεληδόν.» 

Η Σκυθόπολις και τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί επί είκοσι συνεχή έτη αποκαλύπτουν: Πρώτον τον τρόπο με τον οποίο επεβλήθη ο Χριστιανισμός στον Ελληνικό κόσμο. Δεύτερον τον λόγο και τον βάρβαρο – απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο κατεστράφη ο λαμπρότερος πολιτισμός της γης και οι δημιουργοί αυτού. Τρίτον αποκαλύπτουν επίσης γιατί τα μετέπειτα Ρωμαϊκά αυτοκρατορικά διατάγματα, που θεσμοθετούσαν την επί Ελληνισμού θανατική καταδίκη, εφαρμόστηκαν χωρίς καμία αντίδραση ή εξέγερση, όπως χωρίς καμία αντίσταση από τους Έλληνες επήλθε ο αφανισμός όλων των πόλεων της κυρίως Ελλάδος από τον χριστιανό Αλάριχο 40 χρόνια αργότερα. 

Τα απάνθρωπα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Σκυθόπολη αποκαλύπτουν επίσης – τέταρτον – ότι δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικότητα του Βυζαντίου, ούτε ποτέ Ελληνορωμαϊκό κράτος, εφόσον ήταν οι εκχριστιανισμένοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες ¬ το βυζάντιο δηλαδή ¬ που άρχισαν το διωγμό κατά των Ελλήνων και τα φώτα του Ελληνικού πνεύματος έσβησαν σε αυτούς τους Βυζαντινούς ελεεινούς καιρούς και οδήγησαν τους Έλληνες στην υποδούλωση τους από τους Τούρκους. Οι αποθανόντες Έλληνες μετά βασανιστηρίων εις τα χριστιανικά κρεουργεία και των σφαγείων της Σκυθόπολης είναι τον αριθμό περίπου 19 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές εκείνων των αιμοσταγών αιώνων.

Οι απομείναντες Έλληνες ήταν ενός εκατομμυρίου ή λιγότεροι. Ο μεγάλος αριθμός των αρχαίων Ελλήνων, που σίγουρα ήταν υψηλού πνευματικού, ηθικού αλλά και οικονομικού επιπέδου, εξοντώθηκαν στο σφαγείο της Σκυθόπολης και μαζί τους χάθηκε και ο μεγάλος ιδιοφυής νους του γένους. Τις σφαγές κατά των Ελλήνων συνέχισαν και προγενέστεροι και μεταγενέστεροι όμοιοι του Κωνστάντιου του δεύτερου. Λόγου χάρη ο Ιουστινιανός. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός – σύμβολο της Ορθοδοξίας – εκείνος που οικοδόμησε την Αγία Σοφία, το μέγα μοναστήρι, και ανακηρύχθηκε από τον Χριστιανισμό «Μέγας» αποκαλύπτεται μέσα από τα ανέκδοτα κείμενα του επισήμου ιστορικού του, Προκοπίου, ως ένας αιμοβόρος τύραννος, ο οποίος βύθισε ολόκληρους πληθυσμούς στο αίμα και την σφαγή. Σύμφωνα με τον Προκόπιο, ο Ιουστινιανός άρχισε τις σφαγές στο όνομα της «μίας και αληθούς πίστεως» της Ορθοδοξίας. 

Σημαντικές, επίσης, είναι οι μαρτυρίες του Προκοπίου γύρω από τους διωγμούς, σφαγές και γενοκτονίες Ελλήνων, όσων Ελλήνων, δηλαδή, επέμεναν στους πατρώους Ελληνικούς τρόπους από την αιμοσταγή και αλαζονική διακυβέρνηση του Ιουστινιανού. Το Ελληνοχριστιανικό παραμύθι καταρρέει μπροστά στα κείμενα των ιστορικών εκείνης της εποχής. Αναφέρει ο Προκόπιος: «Μετά από τους Σαμαρείτες άρχισε ο Ιουστινιανός να καταδιώκει τους αποκαλούμενους Έλληνες, υποβάλλοντας τους σε σωματικά βασανιστήρια και αρπάζοντας τα χρήματα τους». 

Ο Προκόπιος αδυνατεί να θεωρήσει τον τύραννο Ιουστινιανό ως ανθρώπινο ον και τον θεωρεί «ενσαρκωμένο δαίμονα». Αναφέρει στα ανέκδοτα ότι «ο Ιουστινιανός δεν ήταν ανθρώπινο πλάσμα άλλα … ήταν κάποιος δαίμονας ανθρωπόμορφος. Θα μπορούσε κανείς να το αποδείξει σταθμίζοντας το μέγεθος των κακών που έκανε στους ανθρώπους. Γιατί η δύναμη του ανθρώπου που δρα φανερώνεται στο υπέρμετρο μέγεθος των πράξεων του. Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, έχει σκοτώσει τόσους πολλούς ώστε πιο γρήγορα, νομίζω, θα μετρούσε κανείς τους κόκκους της άμμου όλου του κόσμου παρά όσους σκότωσε ο αυτοκράτορας αυτός. Υπολογίζοντας, όμως, κατά προσέγγιση τις περιοχές που κατάντησαν τελικά ακατοίκητες λέω ότι χάθηκαν πολλά εκατομμύρια άνθρωποι. 

Κατά την βασιλεία του αυτοκράτορα Θεοδοσίου, ο Χριστιανισμός γίνεται η επιβληθείσα θρησκεία της Ρωμαϊκής Βυζαντινής αυτοκρατορίας, εις την οποία οι 'Ελληνες ήταν υπόδουλοι πάντα. Εξ αυτού, εναντίων των Ελλήνων εφαρμόστηκαν επί αιώνες πολλούς μέτρα που πήραν τον χαρακτήρα πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών υποχρεώθηκε να σιγήσει. Οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια μυστήρια απαγορεύτηκαν. Τα ιερά των προγόνων μας λεηλατήθηκαν. Τα πανέμορφα γλυπτά που διακοσμούσαν τα ιερά και τας πόλεις των Ελλήνων καταστραφήκανε από το μένος και το μίσος των τότε Χριστιανών. Έτσι τα βλέπουμε σήμερα στα μουσεία μας: διαμελισμένα, αποκεφαλισμένα, ακρωτηριασμένα, με σφυριά σπασμένα. 

Σιωπηλοί μάρτυρες και αυτά ενός πανέμορφου κόσμου, χαμένου κόσμου πια στην αιματοβαμμένη λήθη, όπου βρίσκονται θαμμένα, σκορπισμένα, ξεχασμένα τα ιερά κόκαλα εκατομμυρίων βασανισμένων, δολοφονημένων Ελλήνων. Οι ναοί κατεδαφίστηκαν. Πάνω και από τα ερείπια αυτών χτίστηκαν οι εκκλησίες των νέων Χριστιανών, δοξάζουσιν τον ξενόφερτο, για τους Έλληνες τότε, εβραϊκό θεό. Και το άγαλμα κάθε θεού εις τον οποίο οι Έλληνες έχτιζαν κάθε ναό τοποθετείτο μετά ασυλλήπτου μίσους εις τους βόθρους των νέων χτιζομένων χριστιανικών εκκλησιών. Οι ιερείς Έλληνες των ναών εκείνων, όπως γράφει με κάποια πίκρα ο Λιβάνιος, υποχρεώθηκαν να σιγήσουν ή να αποθάνουν. Έτσι πέθανε ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πολιτισμός του κόσμου, αυτός που είδε πρώτος το φως του ήλιου στη γη. 

Αυτός που εκπολίτισε όλους τους λαούς. Έτσι πέθανε ο μέγας φωτοδότης Ελληνικός πολιτισμός, με μια τραγική φωνή, πνιγμένη στο αίμα της ανθρώπινης αχαριστίας και μιαρής αδικίας. Έτσι απάνθρωπα έσβησε ο μέγας φωτοδότης ελληνικός λόγος. Και λέει ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε «δεν αποκάμνω να αναπολώ αυτούς τους Έλληνες στοχαστές, που κάθε ένας τους είχε μια ασύλληπτη ιδιαιτερότητα. Και φαίνεται πως οι Έλληνες στα κατοπινά χρόνια λησμόνησαν το καλύτερο μέρος της πνευματικής τους πορείας. Και ποιος λαός θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το ξαναβρήκε; Όπως και να ‘ναι νομίζω ότι όλα αυτά τελειώνουν με μία κραυγή: Πόσο ωραίοι υπήρξαν!! Με το χαμό των Ελλήνων και τον θάνατο του ιδιοφυούς πνεύματος τους έπεσε το σκότος εις όλη την γη. 

Η ανθρώπινη ιστορία μπήκε στον Μεσαίωνα, στους αιώνες του σκότους, που όπως όλοι ξέρουμε ονομάζεται "the dark ages”. Ο ανθρώπινος ξεπεσμός κατά τον Μεσαίωνα οφείλετο στην προηγηθείσα βίαιη εξάλειψη του Ελληνικού πολιτισμού. Και ήρθε η Τουρκοκρατία και ο ζυγός εθέρισε την γη των Ελλήνων. Λέει ο Εθνικός μας ύμνος, ακριβοί μου Έλληνες, «από τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά». Της Σκυθόπολης οι φονευμένοι οι Έλληνες παίρνουν εκδίκηση και ανάβει η μνήμη τους την φωτιά της ελευθερίας στα στήθη των σκλαβωμένων. Κατά την διάρκεια της επαναστάσεως του 1821, η Ορθόδοξος εκκλησία συγκρούστηκε σφοδρά με τους επαναστάτες. 

Το όραμα της παλιγγενεσίας και αναδημιουργίας του Ελληνικού Έθνους κατά το κλασσικό πρότυπο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο με τις απόψεις και τα συμφέροντα της εκκλησίας. Με αφορισμούς, απειλές και προδοσίες προσπαθούσε η εκκλησία να ματαιώσει το Ελληνικό επαναστατικό κύμα, που από τις αρχές του 10ου αιώνα εσάρωνε ολόκληρη τη χερσόνησο του Αίμου. Το 1805 ο Πατριάρχης Καλλίνικος εξετέλεσε αφοριστική εγκύκλιο κατά των επαναστατών. Να δύο πικρά παραδείγματα προδοσίας από πάμπολλα άλλα: Ο Ιωάννης Κολοκοτρώνης, ο μικρότερος αδελφός του γέρου του Μοριά, και πέντε παλικάρια μαζί του σκοτώθηκαν από τους Τούρκους 1η Φεβρουαρίου του 1806 ύστερα από προδοσία των καλόγερων της Μονής Παναγίας των Αιμυαλών, στην οποία είχαν πάει οι ήρωες γυρεύοντας καταφύγιο. 

Οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια, τα έμπηξαν σε κοντάρια και τα περιέφεραν στην Δημητσάνα, στο Ζυγοβίτσι και στην Τρίπολη, όπου και τα κρέμασαν στον μεγάλο πλάτανο της πόλης. Ο αδελφός του, ο γέρος του Μοριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μετά την άλωση της Τριπολιτσάς έβαλε και έκοψαν τον πλάτανο αυτό, γιατί με αρκετό αίμα της γενιάς του ήταν ποτισμένος, όπως είπε. Ο Κατσαντώνης, ο αετός της Ρούμελης, και ο αδελφός του Χασιώτης μαζί με άλλα πέντε παλικάρια προδόθηκαν από τον καλόγερο Καρδερίνη, εις εκτέλεσιν της αφοριστικής εγκυκλίου του Πατριαρχείου. Είκοσι Τούρκοι τους επετέθησαν. Τα πέντε παλικάρια σκοτώθηκαν. Τα αδέλφια παραδόθηκαν στον Αλή Πασά Ιωαννίνων, όπου και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Κατακρεουργήθηκαν. 

Είναι επίσημη ιδεολογία η θέση του νέου Ελληνικού κράτους πως η εκκλησία διέσωσε τον Ελληνισμό, την Ελληνική γλώσσα και την Ελληνική παιδεία στα μαύρα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ωστόσο ο μελετητής της ιστορίας διαπιστώνει ότι, κατά την διάρκεια του Οθωμανικού ζυγού, η ιεραρχία της ορθόδοξης εκκλησίας ακολούθησε μία πολιτική που κρατούσε αμόρφωτο και υποταγμένο στους Τούρκους τον Ελληνικό λαό. Ο μύθος του κρυφού σχολείου και η υποτιθεμένη προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου καταρρέουν μέσα από αδιάψευστα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα και κείμενα.

Τα ίδια αυτά ιστορικά στοιχεία υποδεικνύουν ως μοναδικό μοχλό πίεσης προς την πολυπόθητη ελευθερία των υποδουλωμένων Ελλήνων και της παιδείας τους τον ηρωϊσμό και την αυταπάρνηση των ξενιτεμένων Ελλήνων διαφωτιστών, οι οποίοι με την συστηματική σπουδή της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας βάλθηκαν να ξυπνήσουν και τους υπόδουλους. Θα επικαλεστώ τον αρχιστράτηγο της επανάστασης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος σε ομιλία του στα παιδιά του γυμνασίου της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 1838, επισήμανε «…ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [δηλαδή ως αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. 

Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. … το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, … [και] αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, … ή εγίνετο γραμματικός του προεστού…. Και τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε. Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. 

Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι». Ο Κούμας σχολιάζοντας το κυνήγι των διαφωτιστών από την εκκλησία γράφει: "... και μόνο η διδασκαλία των μαθηματικών εθεωρείτο ως πηγή αθεΐας, της οποίας πρώτον αποτέλεσμα ήταν η κατάργησης της νηστείας". Τον Κούμα επιβεβαιώνει η εγκύκλιος που εξέδωσε ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε και η Ιερά Σύνοδος το 1819. Η Εκκλησία καταδικάζει τις επιστήμες, διότι αποσπούσαν τους υπόδουλους Έλληνες από τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις, όπως η νηστεία! Οι διδάσκαλοι που δίδασκαν θετικές επιστήμες θεωρούνταν από τους ιεράρχες «διεφθαρμένα ανδράρια».

Μετά την απελευθέρωση του πρώτου τμήματος της Ελλάδος, ο Οικουμενικός Θρόνος συνεχίζει τις φιλότιμες προσπάθειες του δια της εκκλησίας επαναφοράν εις υποταγήν των πληθυσμών της κάτω μόνης της ελευθέρας Ελλάδος.
Η ομιλία της πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2007 στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» για την εορτή των ''Ελληνικών Γραμμάτων'', με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβου και το θέμα ήταν ο "ελληνοχριστιανικός" πολιτισμός.Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αναλύοντας τις διώξεις του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό.Ο υπεύθυνος για την εκδήλωση διέκοψε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε έξαλλος και συνεπικουρούμενος από τέσσερις-πέντε ακόμα παρευρισκομένους να φωνάζει: «Έξω, έξω, βρωμοθήλυκο!», ενώ ορισμένοι άλλοι υποστήριζαν, ότι έπρεπε να αφήσουν την ομιλήτρια να ολοκληρώσει το λόγο της. Η Προμηθέα ύψωσε με σθένος τον τόνο της φωνής της και προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτά που έλεγε αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια,εμπρός όμως στις αυξανόμενες αντιδράσεις η μητέρα της αναγκάσθηκε να την κατεβάσει από το βήμα.

                                                  Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία 28.01.2007

*ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!

36 σχόλια:

 1. Δεν εχω μελετηση ολη την Ιστορια του Ελληνικου εθνους ..ξερω ομως αρκετα απο οσα ειπε , οτι ειναι αληθειες ,τοσο για το βυζαντιο οσο και για την επανασταση του 1821 , τους αφορισμους αλλα και την συνεργασια της ορθοδοξης εκλησιας με τους σουλτανους κατακτητες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κοπέλα είναι θύμα της νέας τάξης. Παντελώς ανιστόρητη και ανορθόδοξη. Επικίνδυνη για την ελλάδα και για την ιστορία της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ: ``Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ν` ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ``... ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΕΞΙΣΤΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΘΑΥΜΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ``ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ``. ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ``ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ`` (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ..... ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ``ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ`` ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΔΑΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΛΥΚΗΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘ` ΟΛΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΕΣΣΑΙΟΥ ΙΗΣΟΥ.... Ο ``ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ`` ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΣΥ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΑΛΥΜΕΝΟΣ (ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ) ``ΕΒΡΑΙΟΠΑΥΛΙΑΝΙΣΜΟΣ``... ΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΝΤΩΣ ΠΙΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ - ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΠΑΠΕΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ;; ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΗ ΚΗΦΗΣΙΑ ΤΟ 2013;;;; ΠΟΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ``ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ``;;; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;; ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ....ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΗΚΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ);;; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ``ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ`` ΚΑΙ ΤΟ ``ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ``... ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΕΛΟΧΕΥΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.... ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΥΣ... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΧΕΙΣ, ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΟΠΟΙΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ... ΝΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ...

   Διαγραφή
  2. ΜΛΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΑ

   ΑΞΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΑ

   ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΕΝΑΔΙΟΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ..... ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ 《ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΘΝΑΣ 》

   ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ

   ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.... ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΤΗΝΓΝ

   Διαγραφή
  3. ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ?..ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΙΝΕΖΑΚΙΑ?...
   ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ?..ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??..ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ?ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ?

   Διαγραφή
  4. Πόσων χρονών είναι το ΄.....παιδί θαύμα ; Μπορεί κανείς να πιστέψει πως στην ηλικία της διάβασε τόσα πολλά βιβλία στα οποία αναφέρεται ; Μας αράδιασε πληροφορίες που δήθεν πήρε από τα βιβλία που διάβασε ..... Για να διαβάσει τόσα πολλά βιβλία έπρεπε να αρχίζει να διαβάζει προτού γεννηθεί . Δυστυχώς σήμερα κυκλοφορούν άνθρωποι με πολύ παράξενες αντιλήψεις , ακόμα και άνθρωποι των ψυχιατρείων που θέλουν να διαστρεβλώσουν τα πάντα . Το Βυζάντιο το ίδρυσαν οι Έλληνες και κατοικείτο από Έλληνες όπως και όλες οι αποικίες που ίδρυσαν οι Έλληνες σε όλα τα παράλια της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας . Ο Μέγας Κωνσταντίνος όταν μετέφερε την έδρα του στο Βυζάντιο , οι κάτοικοι του ήταν Έλληνες . Τίποτε δεν άλλαξε και ουδέποτε έφυγαν οι Έλληνες και αντικαταστάθηκαν από άλλους . Παράλληλα η Βυζαντινή αυτοκρατορία διαλύθηκε το 1453 . Από τότε μέχρι σήμερα κανένας ιστορικός ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έγραψε κάτι τέτοιο , τέτοιες ασυναρτησίες που μας αράδιασε .....το παιδί θαύμα . Πέρασαν τόσοι αιώνες και αναμέναμε να μας διαφωτίσει το ...παιδί θαύμα . Θέλει να είναι κανείς παλαβός ή ηλίθιος για να το αποδεχθεί ....

   Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  6. Ο Κωνσταντίνος ήταν Ρωμαίος, άνθρωπέ μου.(Τον ποιο θεό λάτρευε δεν θα σου πω για να μη σε ταράξω). Πώς το ίδρυσαν οι Έλληνες λοιπόν; Η επίσημη γλώσσα του Βυζαντίου ήταν η λατινική μέχρι το 650 μ.Χ. Ήταν μια πολυεθνική αυτοκρατορία, λατινοποιημένη τους 3 πρώτους αιώνες και ελληνοποιημένη (αλλά όχι φυσικά ελληνική) τους 8 επόμενους αιώνες. Αυτά τα λέει ξεκάθαρα και η Ιστορία Ε Δημοτικού, αν θες να ρίξεις καμιά ματιά! Έλα που φάγαμε τη ζωή μας στα πανεπιστήμια και στο διάβασμα για να μας διδάσκει ιστορία ο κάθε αμόρφωτος που είδε όνειρο αν ίδρυσαν Έλληνες το Βυζάντιο!

   Διαγραφή
  7. ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ
   ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...

   ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ
   ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

   ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΘΜΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
   ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΑΥΛΟΥ

   Διαγραφή
 3. Προπαγάνδες ανθελληνικές και αντί εκκλησιαστικές. Είναι γνωστό ότι η εκκλησία στήριξε τον αγώνα για την απελευθέρωση. εκατοντάδες καλόγεροι πολέμησαν και θυσιάστηκαν δεν χρειάζεται κανείς να διαβάσει πολύ ιστορία για να καταλάβει του λόγου το αληθές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΛΑΙΩ......
   ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ....

   Διαγραφή
  2. Ο ΓΕΝΑΔΙΟΣ ΣΧΟΛΑΡΙΟΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΙ ΟΤΙ 《....ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ .. ΔΕΝ ΔΙΝΑΣΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ 》 Ο ΑΘΛΙΟΣ

   Διαγραφή
 4. Συγχαρητήρια κοπέλα μου. Μόνο οι τυφλοί στην ψυχή και στο μυαλό διαφωνούν. Όσο για την ιστορία που γράφουν πάντα οι νικητές, είναι αρκετό για να προβληματίσει και να πονηρέψει κάποιον ώστε να ψάξει. Η αλήθεια θα λάμψει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παιδί θαύμα ... Κολοκύθια Πότε έγινε παιδί θαύμα και κανένας δεν την ξέρει ; Πότε κατάφερε να διαβάσει τόσα βιβλία που μα αράδιασε ;Ψάχνουν ηλίθιους για να αποδεχτούν αυτά που θέλουν να διαδώσουν οι πάτρωνες της

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΡΕ ΕΒΡΑΙΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ....???

   Διαγραφή
 5. Για κάποιους λαοπλάνους, χριστοπλανους, ηθοπλανους, ενοχλεί ένα παιδί σκεπτόμενο και διαβασμένο.Δεν είπε κανένα ψέμμα. Και αν η Εκκλησία θέλει να λεχει πιστούς να πάψει να τους θέλει στο σκοτάδι.Ο Επίσκοπος Ηρακλείου Κτήτης Σπυρίδων, σαν Ιεροκήρυκας , στις ομηλίες του συνέκρινε τον λόγον του Χριστού, και όχι των παπάδων με την ηθικην και φιλοσοφίαν των Αρχαίων Ελλήνων. Και το εκκλησίασμά του ήταν πάντα μεστό από φωτισμένους νέους 1951-1953 που είμουν εκεί παρούσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΞΣΜΟ
  ΔΕΝ ΔΙΝΑΝΤΑΙ ΠΜΕΟΝ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ.

  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....

  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ......

  ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μπορεις να δωσεις μερικα στοιχεια παρα πανω να καταλαβω καλυτερα τι θες να πεις..αν και καταλαβα την ουσια γιατι την γνωριζο και εγω προσωπικα..αλλα θελω και τα υλικα λιγο.. δεν παω εκκλησια απο τα 13 μου...

   Διαγραφή
 7. Άντε, να τολμούν και κάποιοι. Μας έχουν πρήξει περί ελληνικού έθνους και της συνέχειάς του. Ο εθνικισμός είναι κοινωνική ασθένεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ....ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΤΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΌ ΟΣΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΗΞΙΜΟ....ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ. ΟΥΤΟΙ ΓΑΡ ΤΑΣ ΠΛΗΣΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣ ΜΟΧΘΗΣΑΝ.ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΑΝΟΥΝ......ΟΣΕΣ ΠΥΘΕΙΤΣΕΣ ΚΙ ΑΝ ΛΑΛΟΥΝ

   Διαγραφή
 8. Πως η εκκλησια μετα το 1821 βρεθηκε να εχει στην κατοχητης σχεδον ολη την Ελληνικη γη με φιρμανια του σουλτανου .Με ποια ανταλαγματα βρεθηκε να ειναι ιδιοκτησιατης ολη αυτη η περιουσια.Μαλον ηταν επιβραβευση για τις υπηρεσιεςτης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γνωρίζει κάποιος πού βρίσκεται σήμερα αυτό το κορίτσι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ..!!!

  ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Την αλήθεια κανείς δεν την αναγνωρίζει παρά μόνο όταν είναι αργά, το ψέμα καταπίνεται πιο εύκολα . φάτε το παραμύθι του Αρτέμη Σώρα διότι δικό του είναι το κανάλι(ιστολόγο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΟΙ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΡΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...
  ΠΙΣΤΗ= ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΕ ΠΟΣΤΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΕΥΓΕ ΣΤΗ ΝΙΟΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΙΣΧΟΣ κ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΛΕΜΠΙΟΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΕΥΣΩΜΟΥΣ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ εβραιων.... ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πριν γεννηθώ ακόμη ψυχή χωρίς μορφή
  Σε ονειρεύτηκα...
  Από τα κάλλη σου το φως και τη σοφία σου μαγεύτηκα
  Τα χρώματα και τα αρώματα σου πάνω μου φόρεσα και γοητεύτηκα...
  Στο μπλε της θάλασσας και τ'ουρανού σου λούστηκα χόρεψα και παγιδεύτηκα...

  Τους δώδεκα θεούς σου τους ξεχώρισα απ'όλους τους εμπιστέυτηκα
  Και τότε πήρα σάρκα και οστά και προς το μεγαλείο σου πορεύτηκα...

  Κάπου το δρόμο έχασα σε άλλα μέρη βρέθηκα και προξενεύτηκα
  Μα εσένα είχα στην καρδιά ήσουν ο φάρος μου σε βρήκα και σε γεύτηκα...

  Τ'ατόφια ψέματα πάνω στα χείλη σου τα αφουγκράστηκα
  Και της αλήθειες σου βαθειά κρυμμένες της ασπάστηκα...

  Τους δώδεκα αντικατέστησες μ'εναν Εβραίο παραξενεύτηκα
  Έψαξα εξηγήσεις για το μοιραίο εκεί μπερδεύτηκα...

  Και ναι με πόνεσε όλο αυτό έκλαψα
  φώναξα και ταλαντεύτηκα
  Αλλά ποτέ μου δεν μετάνιωσα αθάνατη Ελλάς που σ'ερωτεύτηκα...

  Eli Shalom

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Με ονομάζουν ξένη ρωσοπόντια και και είχα την γιαγιά μου Ελληνίδα... Αυτά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ " ΚΑΝΤΕ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΧΤΙΣΤΕ ΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΑ " ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Όποιος δεν θέλει να παραδεχθεί τη διαχρονική συνέχεια του ελληνισμού με τις διάφορες μορφές της, με τις διάφορες φαντασιόπληκτες θεωρίες, απλά καταρρίπτει το επιχείρημα πως οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των αρχαίων και επιβεβαιώνει τη θεωρία του Φαλμεράιερ. Τέτοια να υποστηρίζετε και να τα ακούν οι Τούρκοι και οι βουλγαροσκοπιανοί. Άλλωστε και για τους δύο, οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση με την αρχαιότητα και είμαστε ένα κράμα τουρκο-σλάβικο. Αν για μερικούς ανίδεους υπάρχουν στοιχεία για τον δήθεν αρνητικό ρόλο της Εκκλησίας κ.λπ., για εμάς που δεχόμαστε τη συνέχεια του ελληνισμού υπάρχουν πολλά περισσότερα στοιχεία και ιστορικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το αντίθετο. Όρεξη να έχετε να τα βρείτε. Αλήθεια, αυτή η Προμηθέα πού είναι σήμερα και τι κάνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή