Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΒΑΣ.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:Ο "ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ" ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ..

ΤΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ» Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ 4155/2013 ΚΑΙ 4117/2013 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.
Vasilis Theodoropoulos
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.!!!!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ:
Α) ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, ΤΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΑΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ,

Β) ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ,
Γ) ΤΗ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ,
Δ) ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΜΕΣΩ ΕΠΑΦΩΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ, Η/ΚΑΙ
Ε) ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ.
Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΡΤΕΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Η ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ / ΑΠΟΖΗΜΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΩΝ. 
ΑΥΤΗ Η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΜΩΣ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ» Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ 4155/2013 ΚΑΙ 4117/2013 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΧΘΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ – ΟΧΙ ΟΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ – ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΩΜΙΣΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο Ν. 3669/2008 (ΑΡΘΡΟ 77), ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΙ, ΤΟ 2013.
ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ – ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΣ ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο "ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ" ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ . 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΙΑΚΑΩΣ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΝΕΙ ΑΓΚΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ .!!!!! ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;

1 σχόλιο:

  1. ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΠΑΡΑΚΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΟ "ΤΕΦΤΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ" ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ "ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ"!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή