Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ...ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1932 ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΑΛΦΗ,ΔΑΝΕΙΖΕΙ 3,5 ΔΙΣ$ ΕΠΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ !!

Η πτώχευση του 1932 επί Ελευθέριου Βενιζέλου

Από τη χρεοκοπία του Τρικούπη στην πτώχευση του Βενιζέλου. Σαράντα χρόνια μετά από την χρεοκοπία του 1893, η Ελλάδα πτωχεύει ξανά. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα πριν μπει σε νέες περιπέτειες και με άδεια τα ταμεία, διοργανώνει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η εθνική υπερηφάνεια για την νίκη του Σπύρου Λούη γρήγορα ξεχνιέται, όταν το 1897 χάνουμε τον πόλεμο με την Τουρκία. Η ήττα αυτή φέρνει για πρώτη φορά στη χωρά μας το ΔΝΤ εκείνης της εποχής.

Τότε ονομαζόταν ΔΟΕ, δηλαδή Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος. Τα οικονομικά δοκιμάζονται λίγα χρόνια αργότερα με την Μικρασιατική εκστρατεία. Το ταμείον είναι μείον και το 1922 ο υπουργός οικονομικών Π. Πρωτοπαπαδάκης κάνει μια παγκόσμια πατέντα εσωτερικού δανεισμού. Κόβει το χαρτονόμισμα στα δύο και κρατά το μισό για τις ανάγκες του κράτους. Η δραχμή διχοτομείται και η χώρα αποφεύγει προσωρινά τη χρεοκοπία.

Η Μικρασία όμως, θα χαθεί και χιλιάδες πρόσφυγες θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα, που αναζητά και παίρνει οικονομική στήριξη από την Κοινωνία των Εθνών.
Το 1929 το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταρρέει. Το αμερικανικό κραχ λειτουργεί σαν ντόμινο που παρασύρει τις οικονομίες όλων των χωρών. Η ανίσχυρη οικονομικά Ελλάδα θα βιώσει τα αποτελέσματα της κρίσης δύο χρόνια αργότερα. Το 1932, ο Βενιζέλος σε μία απέλπιδα προσπάθεια για νέα δάνεια, θα αναζητήσει την στήριξη των Ευρωπαίων, οι οποίοι όμως, θα του γυρίσουν την πλάτη. Έτσι, την άνοιξη του 1932 η χώρα οδηγείται σε στάση πληρωμών. Τα αποτελέσματα στην κοινωνική και πολιτική ζωή είναι ολέθρια.

Η ανεργία και η ανέχεια σε συνδυασμό με την παράλογη αύξηση στις τιμές βασικών προϊόντων βγάζουν τους πολίτες στους δρόμους. Οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται.
Ο αρχιεπίσκοπος,κατά κόσμον Χρυσόστομος Παπαδόπουλος (18681938) τίθεται επικεφαλής μιας κίνησης προκειμένου να συγκεντρωθεί χρυσός στην Τράπεζα της Ελλάδος. Καλεί τους πολίτες να προσφέρουν βέρες και άλλα τιμαλφή. Μερικοί έβγαλαν ακόμα και τα χρυσά δόντια τους.
Η πτώχευση του 1932 θα είναι το κύκνειο άσμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος στη συνέχεια καταποντίζεται.
 Αλέξανδρος Γεράκης

ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ! 

ΕΝΩ Ο ΧΑΖΑΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΔΩΣΕ 3,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ 350.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟ 1941-1942!
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ! 

Πάνος Σώζος

ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 3,5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΠΙΣΩ ΚΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΟΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΝ ....ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.....ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΛΠ ΚΛΠ.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ...ΩΠΑ ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ....3,5 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΩΣΑΜΕ ??? ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΔΩΣΑΜΕ???

ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΩΣΑΜΕ 3,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ???
ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ!

ΨΑΞΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΦΥΠΝΗΣΟΥ ΥΠΕΡΕΧΕΙΣ !!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Α.Α.Δ.Ε. ΠΙΤΣΙΛΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΕΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΚΟΝΗ ΣΕ ΟΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου