Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ, ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΠΕΙΡΑΣ...

Viky Charalambous

ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ», ΤΟ 2014 ΕΚ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ, ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΧΥ:

• Ο ΝΟΜΟΣ 4055/2012 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΡΗΤΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΣΔΑ), ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ν' ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΩΝ.

• Ο ΝΟΜΟΣ 3994/2011 «ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» ΕΙΣΑΓΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΕΡΗ, ΟΡΘΟΤΕΡΗ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

• ΟΙ ΝΟΜΟΙ 3900/2010, 3904/2010 ΚΑΙ 3898/2010 ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.

• ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (Ν. 4194/2013). Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΚΟΠΟ Ν' ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ν' ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.

• ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΤΕΙ.

• ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ).

ΌΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΝΟΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ, ΤΑ ΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΠΕΙΡΑΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ..

ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΠΕΣΕΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ Ν΄ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ.

ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ ΟΜΩΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΑΝ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΊΠΠΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΤΡΙΣΘΕΩΡΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ» ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΟΜΕΡΤΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ; ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ; ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΡΩΞΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΕΤΕ, ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑ ΦΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΘΕΙΑΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΣΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΣΤΕ. ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΤΙ Η ΠΑΤΡΩΑ ΣΑΣ ΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ..
ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΑΣ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ .. Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ..

ΥΒΡΙΣ - ΑΤΙΣ - ΝΕΜΕΣΙΣ - ΤΙΣΙΣ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,
Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ ΑΡΕΤΗ,
ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΠΟΥ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ Ν' ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ,

ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΝΑΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» ΚΑΙ ΤΟ «ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ»..
===============================================
ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2014
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΣΕΛ 61

CRIMINAL JUSTICE (MONEY LAUNDERING AND TERRORIST FINANCING) ACT 2010
ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΤΕ
ΣΕΛ. 25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου