Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΙΛΛΟΣΦΟΝΤΖΙΣΜΑΤΑ̌" ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ :


ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΙΛΛΟΣΦΟΝΤΖΙΣΜΑΤΑ̌" ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ : 

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. 
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥNΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΗΤΑΝ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ, Ν' ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. 
ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΣΘΕΩΡΑΤΟ ΨΕΜΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣ ΘΕΑΤΕΣ ΕΝΩ ΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΟΗΣΗ ΜΑΣ. 

ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 

Α) ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΗΜ. 11/ 02/ 1959, 
Β) ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 16/ 02/ 1959, 
Γ) «ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ» ΚΑΙ 
Δ) «ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ», ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ. 
ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1965 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ, ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙΣΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΤΗΣ «ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ» ΠΗΓΑΖΟΥΣΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΝΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΕΔΑΦΩΝ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ, ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ, ΛΙΜΕΝΩΝ, ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΝΕΡΟΥ ΚΟΚ. 

ΤΟ ΙΔΙΟΡΡΥΘΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ (2) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ, ΕΚΤΑΣΕΩΣ 99 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΙΛΙΩΝ, 

ΆΡΘΡΟ 1 ΤΗΣ «ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ» ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, 
ΤΟ ΆΡΘΡΟ 3 ΠΕΡΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΤΟ 2555/1969 ΚΑΙ ΤΟ 2621/1970, ΟΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ, 
Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ / ΆΡΘΡΟ 73 ΠΕΡΙ ΑΠΟΙΚΙΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 2/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Ο» ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΙΚΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. 

ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ «ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ» - «ΡΑΝΤΑΡ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ» ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΓΕΡΟΛΑΚΟ, ΣΤΑΘΜΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ, ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΆΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΓΑΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ, ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ; 

ΠΟΙΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΟΜΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ Κ.Ο.Κ. 

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: 

Α) ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΟΣ ΖΩΝΗΣ (1964), 
Β) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΟΣ (1974 / Ν.8/74) 
Γ) ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ (1982), 
Δ) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑΣ ΖΩΝΗΣ (Ν.63(Ι)/2004), 
Ε) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ (Ν.64(Ι)/2004), Κ.Α. 

ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΥΧΑΙΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ Η΄ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ "ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ" ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ; 
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Ν΄ΑΓΓΙΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΤΟΜΗ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ "ΜΥΛΛΟΣΦΟΝΤΖΙΣΜΑΤΑ̌";;; 

Ο ΜΑΥΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ. 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΩΣ ΜΑΥΡΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ... 
ΑΥΤΟΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΨΙΓΜΑΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΑΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. 

ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΟΡΘΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΔΟΜΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ. 

Η ΚΥΠΡΟΣ και ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ "ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ... 

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, 22/11/16 

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ" ΤΟΥΣ ΤΟ 1960, ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ - ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟ 3 % ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ : 
ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΓΕΩ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ. 
ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΒΑΣΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, ΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΗΜΕΙΑ:

1. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑ ( ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ )
2. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΑΘΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ,
3. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ,
4. ΜΙΚΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ,
5. ΧΡΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΚΑΜΑ, ΔΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ..
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΟΔΟΥΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1878 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. 

ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΕΡΟΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ, ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ U-2 ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ..ΑΡΑ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΙΣ 3 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ..ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΔΕ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ..ΣΥΡΑΓΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ..ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. 

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ..
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ, ΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ "JUS COGENS" ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΗΣ.ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ (1963 - 1964) Η ΑΓΓΛΙΑ, ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ, ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕ ΔΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ.

ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ "ΔΙΕΝΕΞΗΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ.."ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ", ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ..ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΥΧΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ.. ΕΑΝ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ).
ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΟΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ.

ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΕ "ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ..."ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΚΑΙ Η ΔΕΚΕΛΕΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1960. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ (ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ) ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ..
ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ 
ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΑΦΩΝ!

b) le présent traité ne s'applique à Akrotiri et Dhekelia, zones de souveraineté du Royaume-Uni de Grande-Bretagne et d'Irlande du Nord à Chypre, que dans la mesure nécessaire pour assurer l'application du régime prévu à l'origine dans le protocole sur les zones de souveraineté du Royaume-Uni de Grande-Bretagne et d'Irlande du Nord à Chypre.
(b) this Treaty shall apply to Akrotiri and Dhekelia, the sovereign base areas of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland in Cyprus, only to the extent necessary to ensure the implementation of the arrangements originally provided for in the Protocol on the Sovereign Base Areas of the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland in Cyprus. 

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ..

ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΝΕΑΡΗ ΤΟΤΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ, ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ, ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ, ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ..

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ, ΑΠΟ ΑΡΧΙΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ..
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΝΑ ΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ.. ΠΑΡΙΣΤΑΝΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΔΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕ.. 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΜΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΤΕ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ..ΚΑΘΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΡΙΑ..

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΙΛΗΤΟΣ, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΈΛΛΗΝΑ -ΚΥΠΡΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ. ΕΙΧΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ, ΚΑΘΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ, ΜΑΘΑΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ..

ΘΥΜΑΜΑΙ ΧΑΛΟΥΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΕΚΤΙΖΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΕΚΤΙΖΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ..
ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΙ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ.. ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ.. ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ..

ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕYΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ... ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΑΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΕΥΑ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ..
ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΕΤΟΣ 1985 - 1986

“Κέντρο κατασκοπείας η Κύπρος. 10 σταθμοί υποκλοπών που λειτούργησαν ή λειτουργούν στο νησί μας ΔΕΙΤΕ: http://www.reporter.com.cy/politics/article/103472/kentro-kataskopeias-i-kypros-10-stathmoi-ypoklopon-poy-leitoyrgsan-i-leitoyrgyn-sto-nisi-mas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου