Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

ΒIKY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ «UCC WASHINGTON STATE GOVERNMENT UCC DEBT & SECURITIES REGISTRATION SYSTEM» ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Viky Charalambous
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
• Η ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΙΣ.
• Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΩΣ ΠΛΑΣΤΗΣ, ΚΛΑΠΕΙΣΑΣ, ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΗΣ, ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ «THE ACT OF CONGRESS» ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΜΟΥ - PUBLIC LAW 73-10, HJR-192 OF 1933 AND TITLE 31 USC 3123, AND 31 USC 5103» ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ «UNITED NATIONS CONVENTION ON INTERNATIONAL BILLS OF EXCHANGE AND INTERNATIONAL PROMISSORY NOTES», ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
• Η ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΔΙ’ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΠ’ ΑΥΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ.
• Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΟΣ.
• ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ, «ΕΝΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ». ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΟΙ ΑΦΟΡΩΣΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΟΡΩΣΕΣ ΤΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ ΣΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ.
• ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΠΛΕΥΡΩΝ, Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ, ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΕΠ’ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΗ.
• ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ «UCC WASHINGTON STATE GOVERNMENT UCC DEBT & SECURITIES REGISTRATION SYSTEM» ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
• Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ UCC, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙΣΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΝΕΚΚΛΗΤΑ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.
Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ UCC, ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ, ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ ΕΓΚΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ.
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΝΟΜΙΜΗ ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ Η.Π.Α., ΠΟΥ Ν’ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ UCC-1 (DEBT AND REGISTRATION SYSTEM) ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΘΕΙ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ 'Η ΕΝΣΤΑΣΙΑΚΗ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΚΥΡΩΘΕΙΣΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, ΟΥΔΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ Η ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ 'Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΥΤΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΗΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ.

ΑΡΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝA ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ, ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΔΕΙΤΕ:http://600dis.oramaellas.gr/timeline/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου