Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΕΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΕΙ ΤΟ ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

Viky Charalambous
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ "ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΑΡΩΝ", ΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, Η ΖΗΜΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ, ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ (ΑΜΕΛΗΤΕΑ), ΥΠΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ Η ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΥΣΗΣ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ.
ΕΤΣΙ, ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΗΘΕΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ "ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΑΡΩΝ", Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (ΚΑΘΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ), ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η' / ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ..
ΤΟ ΔΝΤ, ΟΡΙΖΕΙ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΚΑΘΕ ΜΗ ΒΙΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΑΤΕΣ, ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Κ.Α.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ Ο ΟΡΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ (UNDP), ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ, ΜΕ ΑΘΕΜΙΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ, ΑΠΑΤΗ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΤΛ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ.
ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ - ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Η ΧΡΗΣΗΣ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΨΕΥΔΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΕΙΤΕ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ, ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΕΘΕΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΛΥΝΕΙ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.
Η ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ "ΑΤΟΜΙΚΗ¨" ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣ.
ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ "ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ" ΠΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ "ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ Κ.Τ.Λ.
ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΚΑΘΟΤΙ, ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΩ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΑΜΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ - ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΑΥΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΑΥΤΩΝ.. 

ΕΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΕΙ ΤΟ ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου