Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !!

Vasilis Theodoropoulos

ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΗ:
« ΟΣΟΥΤΟΝ Δ’ΑΠΟΛΕΛΟΙΠΕΝ Η ΠΟΛΙΣ ΗΜΩΝ ΠΕΡΙ ΤΟ ΦΡΟΝΕΙΝ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΩΣΘ’ΟΙ ΤΑΥΤΗΣ ΜΑΘΗΤΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΕΓΟΝΑΣΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΈΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ»

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝ(ΙΚΟΣ) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ…….. O ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ:
1.) ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΜΟΤΡΟΠOΝ» ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ.

2.) ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ (ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ) Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ) ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥ). ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Ο ΕΛΛΗΝ(ΙΚΟΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΛ. ΜΟΝΑΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΕΡΕΙ ΩΣ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ ΕΘ(Ν)ΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗ……… ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ – ΘΕΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ» Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΘΗΚΕ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ. 

ΈΠΡΕΠΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΙΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΈΤΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (ΚΟΜΜΑΤΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ , ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘ(Ν)ΟΣ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΩΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ , ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ , ΕΡΓΑΤΙΚΑ Κ.Λ.Π ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. Η ΕΠΑΝΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙ ΕΞ ΑΡΧΗΣ………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου