Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες-συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων που μας κυβερνάνε... «γ@μούν και δέρνουν»!

Marina Latsi
ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ…ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ! ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑ ΔΕΛΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ....

Γραμματέα της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας

Στα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία η παρούσα διοίκηση του, αλλά και η προηγούμενη δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν, και φυσικά δεν είναι της στιγμής να αναφερθούμε σε αυτά, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη.

Στην σημερινή δε συγκυρία, το πρόβλημα αυτό είναι μείζονος σημασίας, τώρα που οι πολίτες – οφειλέτες έχουν εξοργιστεί με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τους επερχόμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με τους οποίους θα χάνουν χωρίς να παίρνουν χαμπάρι τις ιδιοκτησίες τους, την στάση των τραπεζών απέναντί τους που πούλησαν τις αξιώσεις τους σε ξένα Funds, τις κατασχέσεις σε λαϊκά σπίτια, τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών που επιβάλλει το Δημόσιο χωρίς μέτρο.
Αφορά στη συμπεριφορά συναδέλφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, απέναντι στους πολίτες οφειλέτες. Εκείνων των ασυνείδητων (ευτυχώς λίγων) οι οποίοι αλωνίζουν ανά την επικράτεια προκειμένου να «εκτελέσουν» εντολές των αφεντικών τους, έναντι αδρής και μάλλον μαύρης αμοιβής, βρίσκουν ένα κακόμοιρο δικαστικό επιμελητή στην όποια περιφέρεια για να τους νομιμοποιήσει για ένα κομμάτι ψωμί και εκείνοι ως νέοι Χιτλερ άκοι «γαμούν και δέρνουν»!
Ουσιαστικά εκείνοι εκτελούν, εκείνοι δίνουν εντολές ακόμη και στην αστυνομική συνδρομή που έχουν ζητήσει να τους συνδράμει. Βέβαια μόνο με αστυνομική συνδρομή μπορούν να «εκτελούν» μιας και φοβούνται τις συνέπειες του τραμπουκισμού τους. Ο ντόπιος συνάδελφος τις περισσότερες φορές, άβουλο πλάσμα, απλώς υπογράφει την έκθεση του, και όλα μέλι γάλα από άποψη νομιμότητας.
Είναι γνωστά όλα τούτα και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνδικαλιστική ηγεσία μας. Ας κάνουν τώρα τους έκπληκτους . Ήταν θέμα χρόνου να σκάσει το πρόβλημα. Να διασυρθούμε ως κλάδος, να ντρεπόμαστε για την δουλειά που κάνουμε, αλλά και να φοβόμαστε πλέον τις αντιδράσεις των πολιτών ακόμη και σε μια απλή επίδοση δικογράφου.
Με το τελευταίο συμβάν, που πρωταγωνιστή είχε τον Γιάννη Παναγόπουλο στο Ρέθυμνο, ολόκληρος ο Ελληνικός λαός έχει εξαγριωθεί και καταφέρεται ενάντια στους δικαστικούς επιμελητές. Η μπάλα μας παίρνει όλους.
Στο διαδίκτυο, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διασύρεται ο κλάδος. Δεκάδες χιλιάδες τα αρνητικά σχόλια…κι εμείς οι ηθικοί, οι συνεπείς και συνειδητοί επαγγελματίες δικαστικοί επιμελητές, που με ευαισθησία, διακριτικότητα και διάθεση να βοηθήσουμε τον πολίτη στην δυσκολία του πορευόμαστε τον δύσκολο δρόμο του λειτουργήματος μας, βρισκόμαστε πλέον εκτεθειμένοι.
Γιατί ο πολίτης, που είχε «την ευτυχία» να μη μας γνωρίζει προσωπικά, μας ταυτίζει με τον Παναγόπουλο και τους ομοίους του. Μας θεωρεί γενίτσαρους του καπιταλιστικού συστήματος και των μονοπωλιακών οικονομικών συμφερόντων. Μας θεωρεί ρατσιστές, τραμπούκους και φασίστες, αλλά και ψωνισμένους που επικοινωνούμε με «διαγγέλματα».
Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω αυτή καθ’ αυτή την εκτέλεση που έγινε στο Ρέθυμνο. Αν ήταν νόμιμη ή όχι. Θα τονίσω μόνο ότι ο συγκεκριμένος, δεν είχε κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εκεί και με καμιά ιδιότητα. Ούτε ως δικαστικός επιμελητής, ούτε ως συμπράττοντας, ούτε ως μάρτυρας και πολύ περισσότερο ούτε ως εκπρόσωπος της επισπεύδουσας εταιρείας.
Να γίνει καθαρό ότι την ιδιότητα του δικαστικού επιμελητή και τον Ν.2318/95 την κουβαλάμε παντού.
Όμως εδώ, ο Παναγόπουλος στο ηλίθιο ¨διάγγελμα» του, μόνος του παραδέχεται ότι πήγε εκεί ως δικαστικός επιμελητής Ζορό – τιμωρός, και απειλεί ότι θα ξαναπάει όταν χρειαστεί να επαναφέρει ξανά την νομιμότητα (!?) Χρησιμοποιώντας και την έκφραση «δικαστικός λειτουργός» τι αδίκημα διαπράττει; Ας μην μιλήσω για τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία έλουσε τους αγωνιζόμενους Ρεθυμνιώτες.
Με τα βιντεάκια που διακινούνται στο διαδίκτυο, φαίνεται καθαρά ο διακοσμητικός ρόλος της Χανιώτισσας συναδέλφισσας που τον νομιμοποίησε στις εκτροπές του.
Όμως πέρα των όσων από καθαρή ηλιθιότητα και προσπάθεια διαφημιστικής προβολής έκανε το άτομο, γεννιέται ένα ερώτημα, με ποια λογική και γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης, χορήγησε στον Παναγόπουλο διμοιρίες ΥΜΕΤ για να τον συνδράμει, προκειμένου να μπει το Σάββατο 2/9/2017 στο ακίνητο στο οποίο τυπικά σύμφωνα με την σχετική έκθεση Χανιώτισσας συναδέλφου είχε εγκατασταθεί από τις 10/7/2017 η επισπεύδουσα και αυτός ως εκπρόσωπός της?
Γιατί ενώ είχε γίνει αποβολή τον Ιούλιο πήγε ο Παναγόπουλος τον Σεπτέμβρη και δημιούργησε το μείζον ζήτημα με την βοήθεια της αστυνομίας και διατάραξαν την Ρεθυμνιώτικη κοινωνία?
Γιατί ενώ είχε εγκατασταθεί στο ακίνητο η επισπεύδουσα εταιρεία, δηλαδή είχε τα κλειδιά του, ο Παναγόπουλος έσπασε το τζάμι της πόρτας για να μπει μέσα σε αυτό?
Υπάρχει εδώ ευθύνη του αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνης? Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιβάλλεται να κάνει ΕΔΕ σε βάρος του…εκτός κι αν πήρε εντολές άνωθεν όπως ισχυρίζεται το «διάγγελμα».
Στο Ρέθυμνο σύμφωνα με μαρτυρίες ισχυριζόταν ότι είναι και υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και πηγαίνει χέρι χέρι με το ΣΔΟΕ (μήπως αυτό είναι αντιποίηση);
Στο προφίλ του στο Facebook καταδεικνύεται η μεγαλομανία του (στα εγκαίνια του γραφείου του …Καμμένος, Καλλίνικος, Σεραφείμ, Στελέχη του κλάδου, δικαστές κ.α.
Διοργανώνει μόνος του ημερίδες για την εκτέλεση και το λυπηρό είναι πως βρίσκει πανεπιστημιακούς καθηγητές που πηγαίνουν.
Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας μας κ. Πρεκετές τον χαρακτήρισε κόσμημα του κλάδου μας. Ο νυν πρόεδρος της κ. Μήτσης πήγε στα εγκαίνια του γραφείου του.
Ενώ απαγορεύεται η διαφήμιση του δικαστικού επιμελητή διαφημίζεται με πληρωμένες διαφημίσεις όπου μπορεί.
Είναι φανερό ότι ο Παναγόπουλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα βαθιά κομπλεξικό, μεγαλομανές, διαταραγμένο ψυχικά άτομο, που μαζί με την βαθιά συντηρητική παραλογική του, δημιουργεί ένα απρόβλεπτο φασιστικό μείγμα. Επειδή όμως με αυτά κι με αυτά, έχει διάφορες διασυνδέσεις τόσο στην δικαιοσύνη όσο και στην πολιτική ηγεσία του τόπου, θεωρεί ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί. Αυτή λοιπόν η ατιμωρησία τον κάνει να εκτραχύνεται! Να νομίζει πως είναι Ναπολέων…με όλες όμως τις συνέπειες για τον κλάδο μας και τους πολίτες που έχουν την ατυχία να πέσουν στα νύχια του.
Προσωπικά νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του ανάδελφου Παναγόπουλου που μέχρι τώρα “τον προστάτευαν” οι καθεστωτικές παρατάξεις τις οποίες και στήριζε, από τους συμπατριώτες μου Ρεθυμνιώτες και Ρεθυμνιώτισσες για την προσβολή που τους έκανε.
Διαφωνώ κάθετα με την παραπομπή του στο πειθαρχικό. Αρχικά γιατί ως τέτοιο είναι ανύπαρκτο επί της ουσίας. Ενώ αν τελικά ασκηθεί πειθαρχική αγωγή η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί (και αυτή μετά από 5-6 χρόνια που θα τελεσιδικίσει ) είναι η 6 μηνη παύση.
Όμως ο Παναγόπουλος με την συμπεριφορά του έθεσε τον εαυτό του εκτός του σώματος των δικαστικών επιμελητών.
Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να τον διώξουμε εμείς μόνοι μας, χρειάζεται η παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή που έχει και την δυνατότητα και την αρμοδιότητα να τον παύσει.
Ίσως η αποπομπή του, παραδειγματίσει και τους υπόλοιπους …Ναπολέοντες του κλάδου που μας εξευτελίζουν στην κοινωνία διαχρονικά.
Χρόνια τώρα προσπαθούμε να αποτινάξουμε από πάνω μας την κοινωνική απαξία που κληρονομήσαμε από ορισμένους «κλητήρες» του παρελθόντος με παρόμοιες συμπεριφορές.
Η κυβέρνηση οφείλει να καθαρίσει τον κλάδο μας από τα αποστήματα τύπου Παναγόπουλου.
Ας πάρει μέτρα επιτέλους !!! Δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κόστος.
Όχι μόνο να μας περικόβει επαγγελματική ύλη, φορτώνοντας μας ασήκωτους φόρους και εισφορές. Ας περιφρουρήσει έστω την δική της αστική Δικαιοσύνη.
===========================================
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2017
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Παραθέτουμε παρακάτω τη συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας Γεώργιος Μήτσης στις ripes.gr για το θέμα που προέκυψε με το Δικαστικό Επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλο.

Κρίσιμα «ερωτήματα» και Εισαγγελέας για την υπόθεση Παναγόπουλου από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας
04.09.2017/ Παύλος Κιρκασίδης
Στην Ολομέλεια της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί η περίπτωση του Δικαστικού Επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου και από εκεί κατά πάσα πιθανότητα η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Μήτσης στις «Ριπές» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε μαζί του το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Του Παύλου Κιρκασίδη

Αναφερόμενος στην συνολικότερη συμπεριφορά του Γιάννη Παναγόπουλου αλλά και στο βίντεο - «διάγγελμα» όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, (...) μέσα από το οποίο ο κατά τα άλλα «δημόσιος λειτουργός» με αγοραίους χαρακτηρισμούς κατάφερε να εξοργίσει τόσο τον λαό της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας ο Γιώργος Μήτσης έκανε λόγο για απολύτως απαράδεκτα φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα έθεσε και πολλά και καίρια ερωτηματικά για το σύννομο της όλης διαδικασίας:

«Ο Γιάννης Παναγόπουλος ως δικαστικός Επιμελητής ανήκει στο Εφετείο Αθηνών και εκ του νόμου δεν είχε κανένα δικαίωμα να πραγματοποιήσει κατάσχεση σε περιοχή άλλη εκτός Αθηνών, Πειραιώς και Κυθήρων», τόνισε, ενώ στο δημοσιογραφικό ερώτημα για το αν ο νόμος προβλέπει κάποια περίπτωση εξαίρεσης, ο Πρόεδρος της ΟΔΕ ήταν περισσότερο από σαφής:
«Όχι, δεν προβλέπεται καμιά περίπτωση εξαίρεσης και η μόνη περίπτωση που θα δικαιολογούσε την εκεί παρουσία του θα ήταν ως εκπροσώπου της εταιρίας υπέρ της οποίας έγινε η κατάσχεση». 

»Αν όμως τα πράγματα ήταν έτσι, τότε με ποια ακριβώς λογική βγήκε ο συγκεκριμένος κύριος και έκανε δηλώσεις και εμφάνιση  δικαστικού επιμελητή;» προσέθεσε ο Γιώργος Μήτσης, διευκρινίζοντας πως παρότι το θέμα του δεν περιλαμβανόταν καν στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Οργάνου καθώς αυτά είχαν καθοριστεί πριν την ημερομηνία της επεισοδιακής κατάσχεσης, εν τούτοις θα είναι το κύριο θέμα, προκειμένου να υπάρξει έλεγχος τόσο όσον αφορά το σύννομο της όλης υπόθεσης όσο και τις μετέπειτα δηλώσεις του που προφανώς παραβιάζουν με τον πλέον εξώφθαλμο τρόπο τον κώδικα συμπεριφοράς ενός Δημοσίου Λειτουργού και όχι μόνον κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων του. 

«Εμείς ως Ομοσπονδία μπορούμε μόνο να προχωρήσουμε σε κάποια ποινή επίπληξης ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε τον φάκελό του στον Εισαγγελέα Εφετών ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος για να αποφασίσει για την όποια εξέλιξη της υπόθεσης», κατέληξε. 
                   Σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες-συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων που μας κυβερνάνε. 


*ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου