Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ:Η ΠΟΜΠΗΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ «2018» ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΦΕΤΖΙΔΑΚΗ & ΤΟΝ ΒΛΑΣΗ ΡΑΣΣΙΑ

Ο περιηγητής Παυσανίας έχει διασώσει τις περισσότερες πληροφορίες για την ίδρυση και τα μνημεία της πόλης. Κήρυκες σταλμένοι από τους Θηβαίους έφτασαν στην Ιταλία, τη Σικελία, τη Λιβυκή πόλη Ευεσπερίδες και όπου αλλού ζούσαν φυγάδες Μεσσήνιοι και τους κάλεσαν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Η επιλογή της θέσης της πόλης έγινε μετά από την πολυθρύλητη θαυματουργή αποκάλυψη της θέσης της διαθήκης του Μεσσήνιου ήρωα Αριστομένη, που έγινε με τη βοήθεια ιερέων και μάντεων.

Περνώντας μέσα από αμπέλια και ελαιώνες, δεξιά βλέπουμε το χώρο του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης με τους επιβλητικούς αναλημματικούς τοίχους, τα εμβληματικά της τείχη, την Κρήνη Αρσινόη, το Ασκληπιείο, το Βουλευτήριο και στη συνέχεια το Στάδιο και το Γυμνάσιο, με αγάλματα του Ηρακλή, του Θησέα και του Ερμή.


Η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης δεν μπορεί παρά να καταλήξει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσήνης, το οποίο συναντάμε κατηφορίζοντας από το χωριό Μαυρομμάτι. Ένα απλό, μικρό, διώροφο κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει πλήθος ευρημάτων, κυρίως στις αποθήκες του. Αρκετά γλυπτά βλέπει ο επισκέπτης εκεί, όπως δείγματα της τέχνης του Μεσσήνιου γλύπτη Δαμοφώντα.

Το φυσικό περιβάλλον στο οποίο εκτείνεται η αρχαία πόλη της Μεσσήνης συνδυάζει την ορεινή μεγαλοπρέπεια των Δελφών και τη χαμηλή παραποτάμια γαλήνη της Ολυμπίας, με την ακρόπολη να δεσπόζει στον γυμνό ασβεστολιθικό όγκο της Ιθώμης και τη χαμηλή εύφορη κοιλάδα γύρω από την αρχαία πόλη.

Κλείνοντας την όμορφη μέρα θα γευματίσουμε στο γειτονικό χωριό θαυμάζοντας για άλλη μια φορά τον αρχαιολογικό χώρο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 7:30 π.μ. από Πλατεία Κάνιγγος
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 20 ευρώ

Επικοινωνία για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6934 175080 & 6972 841667

ΠΗΓΗ: https://www.ysee.gr/index.php?type=d&f=messini

* ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου