Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΩΣ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ''

ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ......... ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ .

Πάνος Σώζος 

Η Δ.Ε.Δ. (Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών) ΤΗΣ Α.Α.Δ.Ε. ΣΕ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ: 


Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ TAXISnet ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ & ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΩΣ ''ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ'' 
ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗΝ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΤΟΣ 
ΟΥΤΕ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ..... ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑΣ . 

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΩΣ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ''ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ'' ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ?? 

2ο ΕΡΩΤΗΜΑ 

ΑΝ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΘΕΣΩ ΩΣ ΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ''ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ'' ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ''ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ" ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ TAXISnet ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΤΟΣ δεν εμπίπτει στο στάδιο προσδιορισμού του φόρου, δεν είναι εκτελεστή διοικητική πράξη, έχει πληροφοριακό χαρακτήρα και ως εκ τούτου στερείται εκτελεστότητας?? 

3ο ΕΡΩΤΗΜΑ 

ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΙΝΗΤΗΣ Ή ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΕΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΙSnet Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ δεν εμπίπτει στο στάδιο προσδιορισμού του φόρου, δεν είναι εκτελεστή διοικητική πράξη, έχει πληροφοριακό χαρακτήρα και ως εκ τούτου στερείται εκτελεστότητας ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ'' ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ? 

ΟΣΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ '' ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ'' 

ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ Α.Α.Δ.Ε. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ''ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ'' 
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΔΕΝ ΘΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΗ !!! 

Akis Karageorge ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΕΔ ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ -ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ TAXISnet ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ & ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΩΣ ''ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ'' 

Πάνος Σώζος Ο φορολογούμενος άσκησε ενδικοφανή προσφυγή με βάση τις οφειλές που εμφανίζονταν στον πίνακα χρεών της προσωποποιημένης πληροφόρησης του λογαριασμού του στο Taxisnet.

Η Δ.Ε.Δ. με το βασικό σκεπτικό ότι ο πίνακας οφειλών της προσωποποιημένης πληροφόρησης δεν εμπίπτει στο στάδιο προσδιορισμού του φόρου, δεν είναι εκτελεστή διοικητική πράξη, έχει πληροφοριακό χαρακτήρα και ως εκ τούτου στερείται εκτελεστότητας, απέρριψε την ενδικοφανή προσφυγή ως απαράδεκτη.

Ο οφειλέτης ενημερώθηκε για το συνολικό ποσό οφειλών του ύψους 10.408,53 ευρώ από τον πίνακα ληξιπρόθεσμων ατομικών του οφειλών, που έχει αναρτηθεί στην σελίδα της προσωποποιημένης πληροφόρησης του taxisnet της Α.Α.Δ.Ε., στη συνέχεια αιτήθηκε τη διαγραφή της οφειλής ισχυριζόμενος ότι έχει ήδη καταθέσει στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ.......... εξώδικη δήλωση- εντολή-εξουσιοδότηση περί είσπραξης των οφειλών του από λογαριασμό ..............

Το σκεπτικό της Δ.Ε.Δ έχει την ακόλουθη κατάληξη:

«…Επειδή ο προσβαλλόμενος πίνακας ατομικών οφειλών του προσφεύγοντος, που έχει αναρτηθεί στην σελίδα της προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet, από τον οποίο προκύπτει για τον προσφεύγοντα συνολικό ποσό οφειλών ύψους 10.408,53 €, δεν εμπίπτει στο στάδιο προσδιορισμού του φόρου, δεν είναι εκτελεστή διοικητική πράξη, έχει πληροφοριακό χαρακτήρα και ως εκ τούτου στερείται εκτελεστότητας. Συνεπώς, η υπό κρίση ενδικοφανής προσφυγή είναι απορριπτέα ως απαραδέκτως ασκηθείσα.

Αποφασίζουμε 

Την απόρριψη της με αριθμ. πρωτ /25-05-2017 ενδικοφανούς προσφυγής του …..με Α.Φ.Μ ως απαράδεκτης”.
                   * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου