Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΚΟΡΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ TO ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙNΑΙ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ.


ΟΜΗΡΟΣ -- ΒΙΒΛΟΣ
Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. 

Η Ομήρου Ιλιάδα και η Ομήρου Οδύσσεια σίγουρα αποτελούν τα παλαιότερα κορυφαία λογοτεχνικά αριστούργηματα, που έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό όλου του πολιτισμένου κόσμου. Προσδιορίζετε ότι έχουν γραφτεί το 700 π.χ. Αλλά σαν ποίημα απαγγέλλονταν πολύ πιο παλιά. 
Η Ομήρου Ιλιάς, και η Ομήρου Οδύσσεια αποτελούν ένα κορυφαίο λογοτεχνικό και ποιητικό αριστούργημα. Που προηγείται κατά 23 αιώνες του επόμενου, μη Ελληνικού λογοτεχνήματος, αν θεωρήσουμε τον Σαίξπηρ το πιο ικανό να συγκριθεί με τον Όμηρο. 
Πέρα από την λογοτεχνική τους αξία, αντλούμε από αυτά πλήθος αποφθεγμάτων, παραινέσεων, και πράξεων που παρέμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο.

Είναι τα έπη που προβάλλετε η ανδρεία, το θάρρος, η ανωτερότητα του ατόμου, η αγάπη για την πατρίδα, την οικογένεια, η αλληλεγγύη, και ο τρόπος συμπεριφοράς σε μια κοινωνία. Όλα αυτά αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την δημιουργία εξιδανικευμένων ατόμων που θα αποτελούν τα πρότυπα με τα οποία θα συντάσσονται τα μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας
Για να μην σας κουράζω θα παραθέσω μερικά αποφθέγματα πολύ λίγα μέσα από το πλήθος που συναντάμε στα Ομηρικά έπη:
«Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης». Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’ αγωνιζόμαστε για την πατρίδα. Ιλιάδα, Μ 243
«Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων,
«Ώλετο μεν μοι νόστος, ατάρ κλέος άφθιτον έσται». Δεν υπάρχει για μένα επιστροφή, μα αιώνια θα είναι η δόξα. Ιλιάδα, Ι 413

«Αφρήτωρ αθέμιστος ανέστιός εστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου, οκρυόεντος». Ακοινώνητος, άγριος και άπατρις είναι αυτός που τον εμφύλιο πόλεμο αγαπά. Ιλιάδα, Ι 63
«Πριν τι κακόν παθέειν. Ρεχθέν δε τε νήπιος έγνω». Πάντα ο φρόνιμος πριν πάθει λογαριάζει.
«Αίψα γαρ εν κακότητι βροτοί καταγηράσκουσιν». Γιατί πριν από την ώρα τους 
«Ως ουδέν γλυκίων ης πατρίδος ουδέ τοκείων γίγνεται». Εγώ δεν ξέρω να έχω δει κάτι γλυκύτερο απ’ τη γης της (της πατρίδας μου της Ιθάκης).
Τα ονόματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι τυχαία, έχουν την σημασία τους. π.χ, ο πρώτος των μνηστήρων ο «Αντίνοος» «Αντί-νοος» αυτός που διαστρεβλώνει την νόηση, δηλαδή την αλήθεια. Ο επόμενος ο «Ευρύμαχος» Eυρύ-μαχος ο δεινός και αδίστακτος μαχητής. Ο «Αμφί-νομος» Αυτός που διαστρεβλώνει τον νόμο. και την τάξη των πραγμάτων. Κ.λ.π.

Μπορείτε φίλοι μου να καταλάβετε γιατί τα Ομηρικά έπη ήταν το αγαπημένο βιβλίο του Μ. Αλεξάνδρου, αλλά και το εγκόλπιο όλων των Ελλήνων.
Μετά την μικρή μου αναφορά στα Ομηρικά έπη θα σχολιάσω την Εβραϊκή Βίβλο, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από την μυθολογία των Εβραίων. Γραμμένη από τον Μωϋσή και τους επόμενους αρχηγούς των.
Ο Μωϋσής υπήρξε ο τρίτος θετός γιός του φαραώ της Αιγύπτου Ακενατόν. Σε πολύ μικρή ηλικία ο Ακενατόν τον έχρησε Αρχιερέα στο πρώτο μονοθεϊστικό σύστημα που επέβαλε ο Ακενατόν για 17 χρόνια που βασίλευσε. 

Όταν ο Μωϋσής έγινε Αρχηγός των Εβραίων κατάφερε να τους ελέγξει επιβάλλοντας τους ένα Θεό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Εβραίων. Στην Βίβλο η οποία αποτελεί το ιερό βιβλίο των Εβραίων, όποιος την διαβάσει μένει άναυδος με αυτά που είναι γραμμένα, σε ένα υποτιθέμενο ιερό βιβλίο. Εν περίληψη σας γνωρίζω μερικά: 
Το τσιτσίδωμα του Νώε!..
Οι πατριάρχες εκδίδουν ασύστολα τις γυναίκες τους!..
Δασκάλες της αιμομιξίας οι κόρες του Λωτ!
Αναίσχυντη πορνεία του πατριάρχη Ιούδα "επί πιστώσει"
Φόνοι και μοιχείες από τον προφητάνακτα Δαυΐδ!..
Η καταστροφή των δασών ως εντολή του Θεού!.
Σκληρότητα και μισογυνισμός.
Η ανελέητη σφαγή των αλλοθρήσκων!.
Το περιβόητο "666"!..
Η χρυσολαγνεία της "Αποκάλυψης".
Ατζαμίδικη λογοκλοπή της Ελληνικής Μυθολογίας!.
Ύβρεις των Εβραίων εναντίον των Ελλήνων!
Η εκμηδένιση του Ανθρώπου!.
Όλα αυτά και άλλα τόσα περιέχονται στα υποτιθέμενα "Ιερά" και "Θεόπνευστα" Κείμενα της Βίβλου!.. Απαράδεκτο
Και όμως αυτή η Βίβλος που εγώ την έχω ονομάσει ΕΒΡΑΙΟΠΟΡΝΟΓΡΑΦΗ μας την έχουν επιβάλλει το παπαδαριό να την θεωρούμε και εμείς «ιερό μας βιβλίο» τους δε πρωταγωνιστές της πορνογραφής προπάτορες μας.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΚΟΡΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ TO ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙNΑΙ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ.
                 * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου