Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Δέντρα που «ματώνουν» .....«Το “αίμα” αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του, και συνεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του μέχρι το πρωί της εορτής του, 9 Μαΐου»

Δημήτρης Αλικάκος

Ο τσαρλατανισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Παπάς βάζει σωληνάκι σε κορμό δέντρου το οποίο βγάζει “ΑΙΜΑ” και το μοιράζει στους πιστούς ως θαυματουργό! Και τούτο γιατί σύμφωνα με την παράδοση βασανίστηκε τον 8ο αι. ο Άγιος Νικόλαος ο νέος (όχι ο γνωστός -άλλος είναι αυτός).

Όλα αυτά συμβαίνουν κάθε χρόνο στο χωριό Βούναινα, 25 χλμ από τη Λάρισα. «Το “αίμα” αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του, και συνεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του μέχρι το πρωί της εορτής του, 9 Μαΐου» Δέντρα που «ματώνουν» κάνουν πολλούς να μιλούν για θαύμα - πηγή: http://ikivotos.gr/post/4329/dentra-poy-matwnoyn-kanoyn-polloys-na-miloyn-gia-thayma

Λοιπόν, ούτε θαυματουργό, ούτε ευλογημένο, ούτε θαυμαστό είναι το “αίμα” του βγαίνει από τον κορμό του δέντρου (φτελιά).

Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει συνήθως την άνοιξη σε αρκετά δέντρα (υγιή και μη). Εκτός από τις φτελιές, παρατηρείται σε λεύκες, σφεντάμια, ιτιές, καρυδιές, σημύδες, μουριές, κ.α., σε ΟΛΟ τον πλανήτη (bleeding trees).

Το κόκκινο υγρό (άλλοτε σκούρο, άλλο ανοιχτό) που ρέει από αυτά τα δέντρα (άλλοτε με την επέμβαση του ανθρώπου, άλλοτε χωρίς) είναι η τροφή τους που έρχεται από το χώμα (από πού αλλού), και αποτελείται από νερό, ζάχαρη και μεταλλικά στοιχεία.

Ωστόσο ισχυρίζονται ότι το πήγαν στο Χημείο του Κράτους(!) και έλαβαν την απάντηση ότι «όντως αυτό το κόκκινο υγρό περιέχει στοιχεία γνήσια και αληθινά ανθρώπινου αίματος και ότι δεν μπορεί να καταταχτεί σε κάποια γνωστή ομάδα αίματος»

Αν υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια (πού είναι η χημική ανάλυση;), και BEBAIA οι χυμοί ενός δέντρου περιέχουν στοιχεία του ανθρώπινου αίματος. (Χημικά στοιχεία του ανθρώπινου αίματος περιέχει ένα πορτοκάλι ή ακόμα και μια κόκα-κόλα).

Μιλάμε για κραυγαλέα ΑΠΑΤΗ που εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό αίσθημα και την άγνοια των πιστών.

Ντροπή τους!

(Εδώ και τώρα διαχωρισμός ανθρώπου – βλακείας)

                                                                          The Bleeding Tree
Boompjekappen.nl - Natrot (Bacterial wetwood)
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝ ΒΟΥΝΑΙΝΟΙΣ
Ευχή στον Αιματοβλύτη Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον Νέο.
               * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !                                 Design & Hosting by : https://foxhost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου