Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018

Αλήθεια πως είναι δυνατόν να φτιαχτεί μέλλον με διανοητικά συντρίμμια ; Γιατί όλα τα εφόδια αξίας του παρελθόντος τα απορρίψαμε ως άχρηστα !


Για τις απαιτήσεις των μεγαλυτέρων προς την εκάστοτε καινούρια γενιά των νέων μας … 04/05/2018
Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω το κοινότυπο πλέον, πως …..: ότι κάνουμε το κάνουμε για τα παιδιά μας …η, η νέα γενιά είναι τεμπέλικη…, και άλλα τέτοια ….

Προφανώς και όσοι εκφράζουν κάτι τέτοιο έχουν πιθανότατα σοβαρότατο έλλειμμα διανοητικής φαιάς ουσίας, και εξηγούμαι : 

Πως είναι δυνατόν να δώσουμε κάτι στα παιδιά μας ( για το καλό τους ) όταν δούμε απτά και απολύτως αντικειμενικά, την κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική κοινωνία στο σύνολο της ; Εκτός και αν εννοούμε αποκλειστικά και μόνον τις υλικές απολαβές και ωφελήματα που θέλουμε να αφήσουμε στην εκάστοτε νέα γενιά αφήνοντας κατά μέρος την διανοητική κατάσταση που τους παραδίδουμε ….. Το σύνολο του πλήθους λοιπόν, τονίζει με τον πλέον αδιάψευστο τρόπο το διανοητικό κενό μας ……. Ανεξαρτήτως του τι λέει ο κάθε ένας από εμάς ……. Και τι είναι τάχατις αυτό το εφόδιο που δίνει η εκάστοτε προηγούμενη γενιά στην κάθε επόμενη ; : το απόλυτο διανοητικό τίποτα ! Και όχι μόνον αυτό αλλά, ζητάμε μετά επιτάσεως από τους νεώτερους να καλυτερεύσουν τον κόσμο μας, να κάνουν κάτι για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, δίνοντας όμως σε αυτούς τα ίδια όπλα-εφόδια που έδωσαν και σε εμάς οι …. προηγούμενοι. Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός της απολυτής διανοητικής ανεπάρκειας μας , αν όλο αυτό το διανοητικό έκτρωμα που εκπέμπουμε σαν σύνολο στην εκάστοτε νέα γενιά και περιμένουμε να μας δώσουν το κάτι διαφορετικό δεν τροποποιηθεί και δεν προκύψει ολοσχερής επαναφορά στις αξίες που μας έχουν προικίσει οι πρόγονοι μας τότε ποιος μπορεί να είναι ο ορισμός της απόλυτης διανοητικής μας ανεπάρκειας ; 
  
Και βεβαίως δεν αναφέρομαι στην τεχνολογία ……. Ποιος όμως από όλους εμάς έχει την διανοητική ευχέρεια να παραδεχθεί τις παθογένειες του ; Ουδείς ! Για να παραδεχτείς ότι χρειάζεσαι θεραπεία πρέπει να γνωρίζεις ότι είσαι ασθενής ! Και πως είναι δυνατόν να συνειδητοποιήσεις κάτι τέτοιο όταν ολόκληρος ο κύκλος των συναναστροφών σου βρίσκεται στην ίδια ακριβώς κατάσταση ; Και όχι μόνον ο κύκλος των συναναστροφών σου βρίσκεται στο έσχατο σημείο της κατωτάτης διανοητικής υποστάθμης, αλλά ολόκληρο το πλήθος που κατοικεί σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο έχει εξοκείλει διανοητικά. Αδιάψευστη μαρτυρία είναι η παραγωγή νόμων και ο τρόπος που εκτελούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση , η αισχρή συμπεριφορά της εκάστοτε αντιπολιτεύσεως , η πλήρης διανοητική ανεπάρκεια των Ελλήνων ψηφοφόρων, και τα μύρια όσα άλλα αρνητικά συμβαίνουν συνεχώς σε αυτήν την χώρα , βρίσκοντας τον όχλο – λαό σε μόνιμη διανοητική αποσταθεροποίηση. Και βεβαίως όχλος είμαστε και συμπεριφερόμαστε αναλόγως ! Και αυτό είναι το χειρότερο κακό ! Αυτήν όμως την διανοητική σύγχυση των υπολοίπων εκμεταλλεύονται μονίμως οι τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες της πολιτικής, οι κάθε λογίς τυχοδιώκτες και αρπακολλατζήδες της ζωής και που οι οποίοι φυσικά μονίμως ευημερούν. 
  
Και βεβαίως όχι μόνον ευημερούν αλλά προσκολλώνται με ευφυέστατο τρόπο σε κάθε διαμαρτυρόμενο πολίτη ο οποίος αντιδρά έντονα για τα όσα δεινά του προκύπτουν, γκρινιάζουν και φωνασκούν δε οι κάθε λογίς τυχοδιώκτες και αρπακολλατζήδες της ζωής τόσο έντονα , που ο κάθε πανίβλακας συμμετάσχον στον όχλο θεωρεί ότι αφού φωνάζει και εκείνος τόσο πολύ δεν μπορεί , θα έχει δίκιο …. ! Και οι υπόλοιποι απαίδευτοι πολίτες γκρινιάζουν για όλα τα δεινά, η, και το χειρότερο … δεν κάνουν απολύτως τίποτε για να αλλάξουν τον εαυτό τους , γιατί δεν γνωρίζουν πως μπορούν να επιτύχουν κάτι τέτοιο αφού, έμαθαν από τους κοντινούς προγόνους τους, αλλά και ταυτόχρονα έβλεπαν κάθε λογίς τυχοδιώκτες και αρπακολλατζήδες της ζωής να εφαρμόζουν το : φάε, πιου, και εφραίνου, και μην ασχολείσαι με τους άλλους .., σλόγκαν που το θεωρούσαν σωστό, ηθικό και τίμιο οι πλέον απαίδευτοι διανοητικά , και που ακόμη και σήμερα έχει πολύ μεγάλη απήχηση . 
  
Αυτό το σλόγκαν όμως χαρακτηρίζει άτομο εν τέλει διανοητικά ασθενές, παρακμιακό χαρακτήρα , και άτομο διανοητικά σαθρό που δεν έχει την δυνατότητα να επεξεργαστή δεδομένα και καταστάσεις που ουδόλως φαντάστηκε ότι μπορούν να προκύψουν. Χρήζουμε όλοι μας ψυχιατρικής συνδρομής, και ευρισκόμενοι ο κάθε ένας μας στον κόσμο του ( τον πλασματικό του κόσμο ….) μέμφουμε όλους τους άλλους για την κατάντια την δική μας, και την κατάντια της φυλής και του έθνους μας. Αλλά βλέποντας τον ασταμάτητο διανοητικό κατάφορο μας οι όποιοι έξωθεν, αρπάζουν την κάθε ευκαιρία να αποσπούν σάρκες από τον ασθενή…., ο οποίος όμως είναι σοβαρά απασχολημένος με άλλα ολωσδιόλου φαιδρά εσωτερικά ζητήματα , πολιτικές ίντριγκες ,διώξεις όσων δεν συμπλέουν , παραγωγή νόμων πολλές φορές ανήθικων από κάθε πλευρά, και προετοιμασία για την παράδοση καμένης γης σε κάθε επόμενη κυβέρνηση. … Και σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό ο κάθε συμμετάσχον στον όχλο λέει το τι θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι άλλοι για να σωθεί το Έθνος , για να σωθεί η Πατρίδα. Βγάζει με αυτόν τον τρόπο και πιθανόν και εν αγνοία του ο κακόμοιρος διανοητικός λαπάς τον εαυτό του εκτός του κοινωνικού συνόλου. Θεωρεί δηλαδή ότι αφού οικτίρει όλους τους άλλους, καλά πράττει μιας και εκείνος είναι απρόσβλητος από τον ιο της βλακείας που δέρνει ολόκληρο το έθνος. 

Η κατάσταση που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτήν την χώρα είναι απολύτως σουρεαλιστική στον μέγιστο και χειρότερο βαθμό ! Είναι λες και υπάρχει μια κατάρα που αφ ενός μεν τα « ώριμα» μέλη αυτής της κοινωνίας βιώνουν συνεχή διανοητική σύνθλιψη, και αφ ετέρου οι κρατούντες ευρισκόμενοι και αυτοί στην ίδια ακριβώς κατάσταση με τους προηγούμενους, εν τούτοις ενεργούν με απίστευτη διανοητική ολιγωρία, λιποψυχία, και μικροψυχία, θεωρώντας τους εαυτούς τους πανέξυπνους και σωτήρες των υπολοίπων …….. Εν κατακλείδι : Για να κάνουν τα παιδιά μας ένα ΟΡΘΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την δική τους μέθοδο, όχι την μέθοδο που μας έχει φέρει σε αυτήν την δεινή κατάσταση ….

Άλλως τε όλοι προσπαθούν να κάνουν κάτι για το μέλλον…… Και από ότι συνεπάγεται ( απλά μαθηματικά είναι )προσδοκώντας συνεχώς σε κάποιο μέλλον, δεν ζούμε ούτε το παρόν …. Και πως είναι δυνατόν να ζήσουμε το παρόν , άλλα και το όποιο μέλλον εφόσον υπάρχει μόνιμη και σταθερά χαώδης απόσταση από αυτό; Αλήθεια πως είναι δυνατόν να φτιαχτεί μέλλον με διανοητικά συντρίμμια ; Γιατί όλα τα εφόδια αξίας του παρελθόντος τα απορρίψαμε ως άχρηστα ! Και βεβαίως στην συνέχεια απέρριψαν και αυτά εμάς ! Το τι ακριβώς έχει προκύψει σε αυτήν την χώρα με τις συνεχείς απορρίψεις δεν χρειάζεται επιστημονική γνώση για να διαπιστωθεί …… Και μετά διερωτώμεθα για το σύνδρομο της κατάθλιψης, την αίσθηση της μοναξιάς που μας διακατέχει, το κενό που έχει ο κάθε ένας από εμάς, τις αυτοκτονίες, τα εγκλήματα, τις κλοπές, τις κάθε μορφής αδικίες που προκύπτουν από τους πάντες και για τα πάντα ……

Πρέπει να αποκτήσουμε το ηθικό ανάστημα να παραδεχθούμε τα εγκλήματα μας στην κάθε νέα γενιά και μεμονωμένα και συνολικά σαν λαός, και εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο να ξεκινήσουμε από την αρχή, από μηδενική βάση ….. Μετά δε από κάθε προσήκουσα διαδικασία προς αυτήν την κατεύθυνση , τότε και μόνο τότε δικαιούμεθα να κρίνουμε τις πράξεις της εκάστοτε νέας γενιάς ! Μέχρι τότε ας φροντίσουμε ν πριν μιλήσουμε για το οτιδήποτε να βουτάμε την γλώσσα μας στον εγκέφαλο μας. Και βεβαίως χρειάζεται περίσσια ψυχής για να αποκτήσουμε το κουράγιο να ενεργήσουμε ως νοήμονα όντα , γιατί κάτι τέτοιο χρειάζεται τόλμη, αποφασιστικότητα και διάκριση !
Όσες και όσοι έχουν την τάση να υποστηρίξουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, τους συστήνεται η λαϊκή ρήση : « Μεγάλη μπουκιά φάε , μεγάλη κουβέντα όμως μην πεις ……»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι το σλόγκαν αυτό συστήθηκε σε εμένα πρώτα-πρώτα, όταν ο τότε ομιλητής διέγνωσε κάποια τάση αντιρρήσεως από εμένα …… Πόσο δίκιο είχε αλήθεια !
                    * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 
                                                   Design & Hosting by : https://foxhost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου