Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

Α.Ο. Φλόγα Ροδιάς Αιγιάλειας Αχαίας : ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΦΩΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ !!

Η Ιστορία της ομάδας μας

Στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια άρχισε σιγά σιγά να αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο και εκτός των αστικών κέντρων που μονοπωλούσαν το άθλημα λόγω γηπέδων, αθλητικού υλικού και ελευθέρου χρόνου των νέων των πόλεων. Στην ανατολική Αιγιάλεια υπήρχαν μονό δυο αλάνες ( Ζαχλωρίτικα και Νικολαίεικα ) οπού γίνονταν μερικά παιγνίδια το χρόνο με μικτές ομάδες των γύρω χωριών. 

Το 1953 ιδρύθηκε ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Νέων Ροδιάς με σκοπούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς. Ένα χρόνο μετά έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού ο πρώτος αγώνας μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ροδιάς επεισοδιακός και άκρως ανταγωνιστικός ! Αυτό έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά του συλλόγου να οργανώσουν ΜΙΑ ομάδα και με πρωτοπόρο τον Κώστα Δημητρόπουλο χάραξαν τα όρια του σημερινού γηπέδου και με καθημερινή προσωπική εργασία όλων των νέων του χωριού διαμορφώθηκε ένας αξιοπρεπής αγωνιστικός χώρος . Τα πρώτα παιγνίδια έγιναν το 1954 με την Ακράτα και την Αιγείρα και το όνομα της ομάδας ήταν ΠΟΡΑ ( Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ροδιάς Αιγίου ). Με παραίνεση του Αιγιώτη δασκάλου Γ. Αγγελόπουλου ( γνωστού ως καπετάν Φλόγα ) πήραμε το σημερινό μας όνομα που ήταν πανελληνίως μοναδικό. Σήμερα υπάρχουν αρκετές συνώνυμες ομάδες. 

Στη Φλόγα που αγωνίστηκε σε όλες τις κατηγορίες της ΕΠΣ Αχαΐας έπαιξαν κατά καιρούς σπουδαία ονόματα ποδοσφαιριστών ακόμη και διεθνών μετά το τέλος της επαγγελματικής τους καριέρας φυσικά. 
Σήμερα αγωνίζεται στη Β κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας και συντηρεί εκτός της ανδρικής ομάδας ,ομάδες παίδων , προ-παίδων , τζούνιορ και προ-τζούνιορ, κάτω από την καθοδήγηση του εξαιρετικού προπονητή-δασκάλου κ. Μίλτου Καρατζά . 
ΑΟ ΠΟΡΟΥ- ΦΛΟΓΑ 1973 Όρθιοι: Π.Κωστόπουλος. Γκίκας. Καμπάς. Παπαχαραλαμπους. Ι. Κωστόπουλος. Δώρος Γεωργιάδης. Αγγελόπουλος Κάτω: Καταλοιφός. Παπαλεξίου. Σπηλιόπουλος. Διαμαντής. Κούλης. Κοτζακιαουρίδης.
Μοναδικός φίλαθλος ο Βλ. Γιαννικόπουλος κουβάλησε όλη τη Σχολή Ναυτοπαίδων...
Αρχείο Θανάση ΑγγελόπουλουΑΙΓΙΟΥ ΦΛΟΓΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΡΟΔΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ (VIDEO)
             * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!
                                                  Design & Hosting by : https://foxhost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου