Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Ραγιαδισμός μέχρι το κόκκαλο και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος ρε...

Μάριος Μαρινάκος (Δικηγόρος)

Το ακριβές απόσπασμα των πρακτικών της Βουλής, της 17-09-1959. 

«Ε. Αβέρωφ - Τοσίτσας (υπουργός Εξωτερικών): Κύριοι, εις το ζήτημα της γλώσσης πολλά δύνανται να λεχθούν. Πρώτον, εις την ελληνικήν Μακεδονίαν δεν ομιλείται η μακεδονική γλώσσα, η οποία ομιλείται εις τα Σκόπια και έχει και γραμματικήν και συντακτικόν, ομιλείται ένα τοπικόν ιδίωμα, το οποίον δεν έχει καμμίαν σχέσιν με την μακεδονικήν γλώσσαν. 

Π. Γυιόκας: Μακεδονική γλώσσα δεν υπήρξεν ποτέ. Μόνον η ελληνική γλώσσα υπήρξεν εις την Μακεδονίαν. Μη χρησιμοποιείτε τοιαύτας εκφράσεις. Μόνον ελληνική γλώσσα υπήρξεν. 

Ε. Αβέρωφ - Τοσίτσας (υπουργός Εξωτερικών): Κύριε συνάδελφε, εάν μου εκάματε την τιμήν να με παρακολουθήσετε, θα εβλέπατε ότι είπον ότι εις την Μακεδονίαν ομιλείται η ελληνική και είς τινα σημεία ομιλείται ένα τοπικόν ιδίωμα. Όπως δεν είναι δυνατόν να λεχθή ότι εις την ιδιαιτέραν μου πατρίδα ομιλείται η ρουμανική, διότι ομιλείται η κουτσοβλαχική, η οποία είναι μία ανάμειξις λατινικής, σλαβικής και τουρκικής, έτσι και εις την Μακεδονίαν, όπου ομιλείται ένα ιδίωμα το οποίον είναι άσχετον προς οιανδήποτε γλώσσαν της Γιουγκοσλαβίας. Αλλά ας υποθέσωμεν ότι δεν είναι έτσι το πράγμα. Κατά ποίαν λογικήν θα ηθέλατε η ελληνική κυβέρνησις να είπη εις την γιουγκοσλαβικήν, με μίαν γλώσσαν την οποίαν το σύνταγμα έχει μεταξύ των επισήμων γλωσσών, να είπη ότι εγώ θέλω να την καταργήσετε; Είναι ωσάν να είπωμεν ότι πρέπει να καταργηθή το σύνταγμά της. Γνωρίζουν και οι βουλευταί του Κόμματος των Φιλελευθέρων ότι η γλώσσα αυτή υπήρξε εις το Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας και όταν αποκατεστάθησαν αι σχέσεις και όταν ιδρύθη το προξενείον το ελληνικόν εις τα Σκόπια, γνωρίζουν ότι τα χαρτονομίσματα έχουν τρεις γλώσσας. Τι νομίζετε ότι πρέπει να είναι η στάσις. Η λογική συνέπεια θα έπρεπε να είναι η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων εάν μία γλώσσα, η οποία δεν έχει καμμίαν σχέσιν με το ιδίωμα το οποίον ομιλείται εις ωρισμένα χωρία της Μακεδονίας. Ούτω και έχει το περίφημον αυτό θέμα, το οποίον, εάν θέλωμεν να είπωμεν ότι υφίσταται τοιούτον θέμα, πρέπει να είπωμεν ότι υφίσταται ως έχει σήμερον και θα ηδύνατο να είπωμεν ότι υφίσταται από το 1949, αλλά εις την πράξιν δεν υφίσταται τοιούτον θέμα».

Τριών ειδών άνθρωποι ανησυχούν για το Μακεδονικό

1. Κάποιοι απλοί Έλληνες πολίτες. Μέσα σε όλο αυτό το χαμό, οι άνθρωποι απέκτησαν την αίσθηση ότι τώρα χάθηκε ένα σημαντικό διακύβευμα, ενώ αυτό έπρεπε να το είχαν μάθει ότι συνέβη κάπου 60 χρόνια πριν (τότε πραγματικά χάθηκε το Μακεδονικό, με τις ευλογίες Καραμανλή και Αμερικανών).

2. Κάποιοι πολιτικοί. Με τις όψιμες αντιδράσεις τους θέλουν να αποκομίσουν κομματικά και εκλογικά οφέλη, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αυτοαθωωθούν για όσα έπραξαν οι ίδιοι ή τα κόμματά τους στο παρελθόν. Και κυρίως για όλα όσα ΔΕΝ έπραξαν ενώ όφειλαν κι έπρεπε να τα πράξουν. 

3. Κάποιοι φιλόδοξοι καιροσκόποι λαϊκιστές, που ανέκαθεν υπάρχουν. Αυτοί οι οπορτουνιστές με κάποιον επιστημονικά ερευνητέο τρόπο αποδεικνύουν ότι ξέρουν να στήνουν καριέρες πάνω στην κινδυνολογία και στην πατριδοκαπηλία.
________________________________________________ 

Την επίσημη θέση της Ελλάδας στο Σκοπιανό τη διατύπωσε ο Καραμανλής κατά τη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.

Η θέση αυτή έλεγε:

Η θέση μας είναι σαφής: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.

Που ακριβώς είναι η προδοσία του Τσίπρα, με βάση αυτή τη θέση;
- Πέτυχε γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία; ΝΑΙ
- Πέτυχε ονομασία erga omnes για κάθε χρήση; ΝΑΙ

Οπότε που ακριβώς παραβίασε την εθνική γραμμή Καραμανλή ο Τσίπρας, ώστε να είναι προδότης;
Και γιατί να είναι προδότης ο Τσίπρας που τήρησε την παραπάνω εθνική γραμμή και όχι ο Καραμανλής που τη διατύπωσε;

Και γιατί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσαν ή συγκυβερνούσαν έως το 2015 δεν άλλαξαν αυτή την επίσημη θέση, προβάλλοντας την απαίτηση της μη χρησιμοποίησης της λέξης "Μακεδονία" στο όνομα της γείτονος χώρας;

Κι εν τέλει, η θέση της αντιπολίτευσης, διαμορφώνεται ανάλογα με το αν είναι αντιπολίτευση ή κυβέρνηση ή με βάση το εθνικό συμφέρον;
Κυριολεκτικά, δεν καταλαβαίνω...

Η επίσημη θέση της Ελλάδας για το θέμα λήφθηκε από την ιστοσελίδα του Υπουργείο Εξωτερικών, εδώ: https://www.mfa.gr/to-zitima-tou-onomatos-tis-pgdm/
______________________________________________________

Ο Μητσοτάκης, που:

- Έχει στο κόμμα του τον Σαμαρά, που υπέγραψε και αναγνώρισε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας σε μικρότερα κρατίδια, μεταξύ άλλων και στα Σκόπια που αναγνώρισε ως "Μακεδονία",

- Έχει έχει στο κόμμα του τον Καραμανλή που διατύπωσε την εθνική θέση για το Σκοπιανό, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ήθελε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη «Μακεδονία» που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή,

Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Τσίπρα, επειδή ο Τσίπρας έκλεισε συμφωνία με περιεχόμενο ακριβώς όμοιο με αυτό που είχαν καθορίσει τα ανωτέρω κομματικά και κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ.

Οκ, είμαι πια βέβαιος.
Ζούμε σε matrix, όπου όλοι μας έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και κρίση αμοιβάδας...
____________________________________________________

Εν τω μεταξύ όσο η 5η φάλαγγα προσπαθεί να επιβάλει ως θέμα το Μακεδονικό, ψηφίστηκε άλλο ένα Μνημόνιο-Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Ένα Μνημόνιο που επιβάλλει μακροπρόθεσμη λιτότητα και επικυρώνει ότι έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει ποτέ.

Αλλά ποτέ δεν μας ενδιέφεραν τα Μνημόνια. 

Σωστά;

Η εκποίηση εθνικής κυριαρχίας μέσω των μνημονίων δεν υπήρξε πρόβλημα. Μόνο πρόβλημα είναι το Μακεδονικό...

Ραγιαδισμός μέχρι το κόκκαλο και μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος ρε...
__________________________________________________

Ρωτάτε τι κερδίζει η Ελλάδα κλείνοντας το Μακεδονικό.
Με την είσοδο των Σκοπίων στην ΕΕ ασφαλίζεις αυτό το κομμάτι των βορείων συνόρων σου. Έτσι ταυτόχρονα:

- Κλείνεις την πόρτα της Τουρκίας προς τη βόρεια Ελλάδα (για όσους δεν το γνωρίζουν, τα Σκόπια είχαν αγκαλιαστεί σφιχτά με την Τουρκία, σε σημείο που οι λομπίστες τους συστεγάζονται στην Ουάσιγκτον)

- Μεταφέρεις το πρόβλημα στη Βουλγαρία (όπως ήδη προέκυψε με τις αντιδράσεις της),
- Βάζεις ταφόπλακα στα σχέδια της Αλβανίας για μεγάλη Αλβανία (μην ξεχνάμε ότι το 40% περίπου των Σκοπιανών είναι Αλβανοί που θέλουν ένωση με την Αλβανία).

Με μια κίνηση, κλείνουν 3 πληγές στα βόρεια σύνορα.
Και γίνεσαι μοναδικός ισχυρός βαλκανικός παίχτης.

Απλό ε?
____________________________________________

       Αποκαλύπτεται από τον Κ. Μητσοτάκη ο ρόλος Σαμαρά στο Μακεδονικό από το 1993.
       Σήμερα, ο Σαμαράς εγκαλεί τους πάντες ωσάν να είναι αθώα παρθένα.
       Και πλήθος κλακαδόρων χειροκροτεί...
                         27.9.2014 επίσημη θέση της κυβέρνησής ήταν η «σύνθετη» ονομασία.

Ο ορισμός του έθνους, με απλά λογάκια, για να γίνει αντιληπτό ότι

-Αφού αναγνωρίζαμε γλώσσα το 1959, και επίσημα το 1977, και 
-Αφού αναγνωρίσαμε όνομα το 1959, και επίσημα το 1993 

Η εφεύρεση του έθνους (έθνος είναι μια ψυχοπολιτική εφεύρεση, κατά την άποψή μου) ήταν απλά η αναγκαία, επακόλουθη συνέπεια όλων των προηγούμενων αναγνωρίσεων. ΕΔΩ: http://foundation.parliament.gr/VoulhFoundation/VoulhFoundationPortal/images/site_content/voulhFoundation/file/Ekpaideytika%20New/nazismos/0_4nazismos.pdf

Όταν επικαλούμαστε δικαστικές αποφάσεις, καλό είναι να λέμε και τον αριθμό τους

ΑΠ 1448/2009
------------------- 
(αποσπάσματα της απόφασης) 

Προς τούτο, κρίσιμα είναι τα σημεία που αφορούν στην επικαλούμενη "διάσωση και διάδοση Μακεδόνικου πολιτισμού", όπως και τη " διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας "MAKEDONCKI"... 

Οι ολίγοι εναπομείναντες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στους νομούς Φλώρινας και Έδεσσας, εδήλωσαν Ελληνική Εθνικότητα και έτσι, από την εποχή εκείνη έπαυσε να υπάρχει θέμα σλαβικής μειονότητας. .. 

Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση των παραπάνω ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κλπ παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως "Μακεδονικού" έθνους και πολιτισμού, "μακεδονικής" γλώσσας και συνείδησης. Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του "αλυτρωτισμού", όπως προεκτέθηκε επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης "μακεδονικής μειονότητας" που ζεί στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος και κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα "MAKEDONCKI". Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα "μακεδονική μειονότητα". 
------------------------------------------------------------------------------ 
Ο ΑΠ ασχολήθηκε με ένα υπό ίδρυση σωματείο που ήθελε να αναγνωριστεί η ύπαρξη σλαβικής (δήθεν Μακεδονικής) μειονότητας ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Ο ΑΠ ασχολήθηκε με ένα υπό ίδρυση σωματείο που ήθελε να αναγνωριστεί μια ανύπαρκτη γλώσσα με το όνομα "MAKEDONCKI", ως δήθεν ομιλούμενη γλώσσα ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Και ασφαλώς έκρινε ότι τέτοια μειονότητα και τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αφού οι κάτοικοι της Μακεδονίας είναι Έλληνες και ομιλούν Ελληνικά. 

Ακολουθεί η απόφαση, όπως δημοσιεύεται από τον ΑΠ. 
Ο λαϊκισμός δεν είναι μέθοδος ή τρόπος. 


Έτσι επειδή με εκνευρίζει ο λαϊκισμός, υπάρχει και νεότερη αίτηση, των ιδίων ανθρώπων που απορρίφθηκε επίσης.

Δείτε και τα ονόματα των αιτούντων που ζήτησαν την αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Αυτό απορρίπτουν οι δικαστικές αποφάσεις. 

Την αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ: http://www.florina.org/news/2017/order.pdf
__________________________________________

Όταν η Ντόρα και η ΝΔ ήθελαν το "Βόρεια Μακεδονία"...ΕΔΩ: http://www.iefimerida.gr/news/424343/ayta-einai-ta-aporrita-eggrafa-poy-katethese-o-kotzias-sti-voyli-eikones

  * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !                                               Design & Hosting by : https://foxhost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου