Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Με αφορμή την δήλωση ΠΑΚΗ για την ΘΥΣΙΑ στο βωμό της Δημοκρατίας ...τι θέλει να μας πει και τι εμείς καταλαβαίνουμε;;;

Μολώχ αρσενικό άκλιτο

(μεταφορικά) υποτιθέμενη θεότητα θανάτου και καταστροφή(βικιλεξικό) Είναι δυνατόν να είναι φωτεινή ή ευεργετική θεότητα ;;;Πόση αντινόηση έχουμε φάει;;; Με αφορμή την δήλωση ΠΑΚΗ για την ΘΥΣΙΑ στο βωμό της Δημοκρατίας ...τι θέλει να μας πει και τι εμείς καταλαβαίνουμε;;;Ακούμε συνεχώς,πως έγιναν θυσία στον Μολώχ της ασφάλτου ή για οποιαδήποτε άλλη βαριά θυσία και δεν αντιλαμβανόμαστε τον βρώμικο πόλεμο που μας κάνουν αρχικά υποσυνείδητα και στη συνέχεια συνειδητά,που έχει ως αποτέλεσμα στην επόμενη φάση,την φυσική μας εξόντωση !! 

Ο Κωστής Παλαμάς γράφει σε ένα ποιήμα του !! 

Μολώχ 

Των Ελλήνων την πατρίδα 
βάρβαροι την ατιμάζουν! 
Όπου ανθοπετούσαν οι Έρωτες 
παραδέρνει η νυχτερίδα. 

Στη νυχτιά μας μια πυγολαμπίδα, 
των αρχαίων η μνήμη, ψευτοφέγγει· 
κι είναι μια νυχτιά που δεν τη διώχνεις, 
του παντοτινού μας ήλιου αχτίδα! 

Και πατρίδα και ψυχή ρουφάν 
βάρβαροι από βάθη και από ύψη. 
Κι όταν, μ’ ένα τρίσβαθο ωχ! 
των Ελλήνων θεέ, ρωτούμε σε: 
«Είσ’ εσύ ο ξανθός Απόλλωνας;» 
Αποκρίνεσαι: —«Είμ’ εγώ ο Μολώχ!» 

Ποιός είναι ο Μολώχ;; 

Ο Μολώχ ήταν ο τραγόμορφος θεός της θυσίας. Το 1898, αιχμαλωτίστηκε από την οικογένεια Bishop, που ήταν οι ιδρυτές της πόλης Tomahawk στο Wisconsin. Φυλακισμένος στο κελάρι των Bishops, o Μολώχ ήταν τόσο διψασμένος για αίμα που προσφέρθηκε να χαρίσει στην οικογένεια πλούτη και ευημερία με αντάλλαγμα ετήσιες ανθρωποθυσίες. Με τον θάνατο του Barrett Bishop, Sr. το 1997, ο γιος του, ο Σερίφης Barrett Bishop, Jr. σταμάτησε να προσφέρει θυσίες στον Μολώχ, με την ελπίδα ότι θα πεθάνει από την πείνα. 

20 χρόνια μετά, ο ετεροθαλής αδερφός του Barret ελευθερώνει τον Μολώχ, με την υπόσχεση ότι ο θεός θα τον βοηθήσει να γίνει πλούσιος και ευτυχισμένος, αν του προσφέρει θυσίες τακτικά. Οι Winchesters σκοτώνουν τον Μολώχ με το Colt (12×18). 

Ο Μολώχ στην Παράδοση 

‘Moloch’ (εναλλακτικά ‘Molech’, ‘Milcom’ ή ‘Malcam’) είναι η απόδοση στα αγγλικά ενός ονόματος που προέρχεται από το εβραϊκό/αραμαϊκό mōlek ή mélekh, με πρωτοσημιτική ρίζα *malk- που σήμαινε πρίγκιπας/βασιλιάς. Στην ελληνιστική κοινή αποδόθηκε με το αντιδάνειο ‘Μολώχ’. Πρόκειται για μια βιβλική θεότητα που η θρησκεία των Χαναναίων συνέδεε με την θυσία μικρών παιδιών. 

Ο χαρακτηρισμός ‘Μολώχ’ έχει περάσει και στην καθομιλουμένη για να περιγράφει ένα άτομο ή μια κατάσταση που απαιτεί μια βαριά θυσία. Η μεταφορική χρήση του ονόματος του θεού πηγάζει από την λογοτεχνία (πχ. αναφέρθηκε στο πασίγνωστο βιβλίο Paradise Lost (1667) του John Milton, αλλά και στο πιο πρόσφατο Howl (1955) του Allen Ginsberg). 

Ποιός θεός διψάει για ανθρώπινο αίμα...εκτός και αν είναι σατανικός,σκοτεινός στις μαύρες κατάμαυρες τελετές τους.ΈΛΛΗΝΕΣ αν είστε Έλληνες αφυπνιστείτε,είστε ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ μας έχουν ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ και για θυσία στον Μολώχ και σε κάθε βρωμερό Μολώχ που προσκυνάνε τα καθάρματα,είτε τα πολιτικά εκτρώματα που βλέπεις ,είτε τα άλλα τα μιάσματα που κρύβονται πίσω τους ! Έρχονται κι άλλες θυσίες....

                              *ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!
                                                           Design & Hosting by : https://foxhost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου