Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ο άνθρωπος ως λογικό ον μέσω της σκέψης είναι κατεξοχήν ενεργειακό ον και όπως επηρεάζεται ενεργειακά από το περιβάλλον έτσι επηρεάζει και αυτός αντίστοιχα το περιβάλλον του.


ΚΛΙΜΑΤΙΚΉ ΑΛΛΑΓΗ …… ΝΑΙ.! ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ;

Οι προβαλλόμενοι επιστήμονες από τα ΜΜΕ επιμένουν για την αιτία της κλιματικής αλλαγής ενοχοποιώντας την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα η οποία έχει ως αποτέλεσμα το “φαινόμενο του θερμοκηπίου” και την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας. Για την αυξομείωση της θερμοκρασίας υπάρχουν πολλά να σχολιάσουμε να υποθέσουμε και να συμπεράνουμε. Ας μείνουμε όμως στο ένοχο τέρας - το διοξείδιο του άνθρακα - που ευθύνεται για την παρατηρούμενη σήμερα κλιματική αλλαγή. Βέβαια η παγκόσμια τάξη δεν έχασε την ευκαιρία να δημιουργήσει άλλο ένα πρόσχημα ελέγχου παρέμβασης και φορολόγησης για τις δραστηριότητες που παράγουν διοξείδιο του άνθρακα μέχρι το σημείο και να στηθεί ένα παγκόσμιο χρηματιστήριο αποκλειστικά γι΄ αυτό με συναλλαγές δισεκατομμυρίων ετησίως…….. Αυτό λοιπόν το τέρας είναι μόλις το 0,28% του αέρα μας και ενώ οι εν γένει οι ανθρώπινες δραστηριότητες που ενοχοποιούνται για την αύξηση του είναι με στοιχεία του 2000, 134 περ. εκατομμύρια τόνοι ετησίως ενώ μόνο από τα ηφαίστεια χωρίς ιδιαίτερη δραστηριότητα παράγονται ετησίως 200 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.!!!! 

Αν δηλαδή δραστηριοποιηθούν 2-3 ηφαίστεια όπως έχει γίνει ανά περιόδους και παράξουν πολλαπλάσια ποσότητα τι θα γίνει; Το σίγουρο είναι ότι σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει σε πολικές λίμνες το οξυγόνο στην γήινη ατμόσφαιρα είναι 21% τα τελευταία ένα εκατομμύριο χρόνια.!!!!!! Είναι αυτονόητο ότι αυτή η σταθερότητα στον αέρα της ατμόσφαιρας μόνο τυχαία δεν είναι.

Αμερικανοί επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κολοράντο και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ, μετά από ανάλυση στοιχείων 50 ετών σχετικά με το διοξείδιο του άνθρακα διεθνώς, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, παρά τη διαρκή αύξηση των εκπομπών αερίων, τα οικοσυστήματα της θάλασσας και της ξηράς δεν έχουν χάσει την ικανότητά τους να απορροφούν σε επαρκές μέρος το διοξείδιο του άνθρακα και έτσι να αποτελούν πάντα πολύτιμη «ασπίδα» προστασίας κατά της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή όμως είναι γεγονός και σύμφωνα με την άποψη του πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου και άλλων επιστημόνων οφείλεται καθαρά στον άνθρωπο.!!!!!! Εάν δεν οφείλεται όμως στην εμπράγματη δραστηριότητα που αλλού μπορεί να οφείλεται η παρέμβαση του ανθρώπου στο κλίμα; Δυστυχώς η σύγχρονη - μετά διαφωτισμού επιστήμη- δέχεται μόνο ότι είναι μετρήσιμο. 

Η ενεργειακή όμως αλληλοεπίδραση περιβάλλοντος και ανθρώπου δεν μπορεί να μετρηθεί αλλά μπορεί να αναγνωρισθεί μόνο από τα αποτελέσματα. Το ότι δεν είναι μετρήσιμη με τα αποδεκτά σημερινά επιστημονικά μέσα δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτη. Ο άνθρωπος ως λογικό ον μέσω της σκέψης είναι κατεξοχήν ενεργειακό ον και όπως επηρεάζεται ενεργειακά από το περιβάλλον έτσι επηρεάζει και αυτός αντίστοιχα το περιβάλλον του. Είναι επακόλουθο όταν η ενεργειακή προβολή λόγω συναισθηματικής δυσαρμονίας , άγχους , φόβου, ανασφάλειας, αδικίας, βιοτικού αδιεξόδου κλπ να διαχέεται και να επηρεάζει το γενικότερο περιβάλλον ενδεχομένως ακόμα και το κλίμα επειδή και αυτό είναι ενεργειακό φαινόμενο. Δεν είναι τυχαίο που κατά την διάρκεια μεγάλων πολέμων είχαν υπάρξει ακραία φαινόμενα. Είναι λογικό στην συμπαντική ενιαία συνειδητότητα να γίνεται αλληλεπίδραση ενεργειακή στο εγγύτερο περιβάλλον μίας αιτίας δημιουργίας δυσαρμονίας και δυσλειτουργίας.

Αν η σκέψη του ανθρώπου δημιουργεί την ύλη γιατί κατ΄επέκταση να μην δημιουργεί και τις συνθήκες που την περιβάλλουν. 

Είναι μία επιβεβαίωση ότι ο πλανήτης μας δυσλειτουργεί λόγω ανθρώπινης υπαιτιότητας. Ο σύγχρονος πολιτικός πολιτισμός θέλοντας ή όχι, αργά ή γρήγορα θα αλλάξει προς την φυσιολογία που διέπεται νομοτελειακά. 

                “Προφητικός” ο Μιχάλης Πετράκης για την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων.
*ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!
  Design & Hosting by : https://foxhost.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου