Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Διόδωρος Α’ συνεργάστηκε. για είκοσι συνεχή έτη. με τον ίδιο τον Θεό για την παρουσίαση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥ ΚΟΛΠΟΥ της αφής του Αγίου φωτός...


ΔΙΟΔΩΡΟΣ Α΄ …. ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ (1981 - 2000)

Ο Διόδωρος Α’ συνεργάστηκε. για είκοσι συνεχή έτη. με τον ίδιο τον Θεό για την παρουσίαση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥ ΚΟΛΠΟΥ της αφής του Αγίου φωτός... Κάθε έτος με αστρονομική ακρίβεια, την ίδια πάντα ώρα και μέρα (το μεγάλο Σαββάτου στις 12 το μεσημέρι) εν μέσω ύμνων και χορούς εκατομμυρίων δολαρίων ο ίδιος ο Θεός έστελνε δήθεν.. στον Διόδωρο ουρανοκατέβατα το Άγιο φως και αυτός ο αθεόφοβος το μεταλαμπάδευε ως Θεόσταλτο στο ευσεβές και αγουροξυπνημένο Χριστιανικό ποίμνιο…!!! 

Ο Διόδωρος Α’ κατά κόσμο Δαμιανός Γ. Καρίβαλης, γεννήθηκε στη Χίο το 1923. Διετέλεσε Πατριάρχης Ιεροσολύμων από το 1981 ως το θάνατό του το 2000. Στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανήκει το 60% του συνόλου των προσκυνημάτων των Αγίων τόπων… Μεταξύ αυτών είναι ο Ι.Ν. της Ανάστασης ο Πανάγιος Τάφος, ο Γολγοθάς, ο τόπος εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, τα Παρεκκλήσια του Αδάμ, του Ακάνθινου Στεφάνου, του εκατόνταρχου Λογγίνου, της λιποθυμίας της Θεοτόκου, ο χώρος με την Πλάκα της Αποκαθήλωσης , η εκκλησία της Γεσθημανής στο Όρος των Ελαιών η μεγάλη Βασιλική της Θείας Γένεσης στην Βηθλεέμ κ.α. Όλους αυτούς τους χώρους λατρείας ο Διόδωρος τους έβγαζε σε δημοπρασία κα έπαιρνε χοντρές μίζες. Συχνά διέμενε στην Πατριαρχική βίλα στον Αγίου Κωνσταντίνο στα Kαμένα Βούρλα, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές μάλιστα, είχε τραγικό τέλος γιατί δολοφονήθηκε από τον αρχιμανδρίτη Συνέσιο. Η υπόθεση αυτή έχει ως εξής: Στο προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή η θέση του ηγουμένου ήταν κενή. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζήτησε την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση του έναντι 80.000 δολαρίων, τα οποία και του κατέβαλε ο Συνέσιος. 

O Διόδωρος όμως ενώ πήρε τα χρήματα από τον Συνέσιο πούλησε και σε άλλο καλόγερο τη θέση αυτού του προσκυνήματος. Μαινόμενος ο Συνέσιος ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στην πατριαρχική βίλα στα Kαμένα Βούρλα και επειδή γνώριζε καλά τα κατατόπια γιατί είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί, προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο. Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάϊκα και εκείνος προσπαθώντας να διαφύγει την χτύπησε στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Όταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε. Το Εβραιόδουλο Ελληνικό κράτος αν και ήταν αρμόδιο για την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης εξέδωσε τον Συνέσιο για να δικαστεί στο Ισραήλ για να μην γίνουν γνωστά τα εγκλήματα του Πατριαρχείου στο ποίμνιο της Ελλάδας. Ο Διόδωρος επειδή είχε μεγάλη αδυναμία στις καλόγριες είχε καλέσει να τον υπηρετεί ένα χαρέμι από ωραίες Ρουμάνες καλόγριες. Στις υπηρεσίες του Ισραήλ δήλωσε ότι έρχονται από μοναστήρια της πατρίδας τους για να υπηρετήσουν τα Άγια προσκυνήματα. Πολλές από αυτές ενώ το πρωί φορούσαν τα ιερατικά τους άμφια και υπηρετούσαν τα ..άγια προσκυνήματα το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. 

Μεγάλη δημοσιότητα είχε η επίσκεψη της γνωστής μας ηθοποιού Αλίκης Βουγιουκλάκη στους Αγίους Τόπους όπου επισκέφτηκε και νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην υγεία της. Όταν οι Ισραηλινοί γιατροί την διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει αλματώδη βελτίωση στην υγεία της, η Αλίκη πίστεψε ότι έγινε κάποιο θαύμα και συνέδεσε την καλυτέρευση της υγείας της με την επίσκεψη της στους Αγίους Τόπους. Συγκινημένη, πήγε στον Πανάγιο Τάφο για να προσκυνήσει. Εκεί όταν θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα που είχε στον λαιμό της, παρενέβη Αγιοταφίτης καλόγερος και της είπε: «Kυρία ..., αν πράγματι αισθάνεστε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, ως ευγνωμοσύνη που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο - τρεις ημέρες θα στολίζει τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας».. Συχνά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παρουσιάζουν σκάνδαλα του Πατριαρχείου. Γνωστές ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και έκαναν τον γύρο του κόσμου ήταν το λαθρεμπόριο όπλων του Πατριαρχείου στους Παλαιστίνιους επαναστάτες και η σύλληψη του Διόδωρου από την αστυνομία του Ισραήλ, με δεκάδες πλάκες λαθραίου χρυσού που είχε κρύψει επιμελώς κάτω από τα ράσα του. 

Για να μην οδηγηθεί …ο άγιος Πατριάρχης από τους Ισραηλινούς στην φυλακή, επενέβη η ελληνική διπλωματία και το θέμα αυτό έκλεισε. Στα αρχεία της Μοσάντ υπάρχουν εκατοντάδες φάκελοι του Πατριαρχείου με κατηγορίες όπως: πλαστογραφίες, ψευδορκίες, κλοπές, λαθρεμπόριο, ροζ σκάνδαλα, δολοφονίες κ.α. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Διόδωρος είχε τιμηθεί με πολλές ανώτατες διακρίσεις και μετάλλια από εκπροσώπους ορθοδόξων εκκλησιών, και οργανισμούς που απέβλεπαν σε οικονομικά οφέλη η στην παραχώρηση εδαφών του Πατριαρχείου (δηλαδή ο κλέψας του κλέψαντος). Ο Διόδωρος υπήρξε γενναιόδωρος και με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Μετά τις καταστροφές που υπέστη το κτιριακό συγκρότημα του ΚΚΕ στον Περισσό από την πλημμύρα της 21ης Οκτώβρη 1994 o Διόδωρος έστειλε το ποσόν του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δραχμών για την αποκατάσταση των ζημιών και την διάσωσης του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ (Ριζοσπάστης 8η σελίδα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2000) 

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Πατριάρχης αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας, έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια είχε υψηλό σάκχαρο, μειωμένη όραση, και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Είχε υπερβεί τα 150 κιλά, παρέμενε κλινήρης και μετακινιόταν μεταφερόμενος από Άραβες νοσοκόμους. Τρία χρόνια πριν από τον θάνατο του αρρώστησε βαριά, είχε πέσει σε κώμα και για πέντε μέρες ήταν «κλινικά νεκρός» είχαν αρχίσει μάλιστα οι προετοιμασίες για την Πατριαρχική κηδεία. Στις δύσκολες αυτές στιγμές του συμπαραστέκονταν φίλοι και συγγενείς του. Ενώ τον ξενυχτούσαν περιμένοντας το τέλος του ένας εκ των παρευρισκομένων ρώτησε τον διπλανό του: πόσο πάει η τιμή του δολαρίου σήμερα;;;; Τότε ως εκ θαύματος ο Διόδωρος, αναστήθηκε!!!! άνοιξε τα μάτια του και όχι μόνο έδωσε την ακριβή τρέχουσα τιμή του δολαρίου αλλά ενημέρωσε τους παρευρισκομένους και για τον τρόπο λειτουργίας των Χρηματιστηρίων. 

Αυτή είναι και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ανάσταση που έγινε στους Αγίους τόπους… Έγινε στον Χιώτη Δαμιανό Γ. Καρίβαλη, γνωστό με το ψευδώνυμο Διόδωρος Α’ που αν και ήταν κλινικά νεκρός επανήλθε στη ζωή όταν άκουσε τις αγαπημένες Πατριαρχικές λέξεις …δολάρια και Χρηματιστήριο. 
Ο Διόδωρος για είκοσι συνεχή έτη συνεργάστηκε.. με τον ίδιο τον Θεό για την παρουσίαση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥ ΚΟΛΠΟΥ της αφής του Αγίου φωτός... Κάθε έτος με αστρονομική ακρίβεια, την ίδια πάντα ώρα και μέρα (το μεγάλο Σαββάτου στις 12 το μεσημέρι) εν μέσω ύμνων και χορούς εκατομμυρίων δολαρίων ο ίδιος ο Θεός έστελνε δήθεν.. στον Διόδωρο ουρανοκατέβατα το Άγιο φως και αυτός ο αθεόφοβος το μεταλαμπάδευε ως Θεόσταλτο στο ευσεβές Χριστιανικό ποίμνιο…!!! 

Αμέσως μετά το θάνατο του αναχώρησε από το Ισραήλ η κολλητή του Ρουμάνα καλόγρια έχοντας έξι εκατομμύρια δολάρια στη τσάντα της. Λίγο αργότερα έφυγε και το χαρέμι με τις Ρουμάνες …καλόγριες με προορισμό την Μύκονο όπου συνέχισαν να εργάζονται σε Μπαρ του νησιού. Πριν ακόμα σαραντίσει o Πατριάρχης άρχισαν δικαστικές έρευνες για οικονομικά σκάνδαλα και την εξαφάνιση 20 εκατ. δολαρίων από προσωπικό λογαριασμό του Διόδωρου σε τράπεζα της Ελβετίας. Και ενώ το Χριστιανικό ποίμνιο περίμενε με αγωνία την εκλογή του νέου Πατριάρχη, ξαναέγινε το Χριστιανικό θαύμα!!! Το 2003 το Άγιο Φως το έδωσε ο Θεός στον νεοεκλεγέντα Ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ειρηναίο A’ φίλο και συνεργάτη του διαβόητου μοναχού Απόστολου Βαβύλη, γνωστό έμπορο όπλων και ναρκωτικών. Μάλιστα στην παράσταση της Αφής παραβρέθηκε και η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών που έστειλε το ..άγιο φως στην Ελλάδα 

..Άκουσον..άκουσον «με τιμές αρχηγού κράτους.!!!!» Λόγω νέων σοβαρών οικονομικών σκανδάλων η Αγιοταφική Αδελφότητα στις 6 Μαΐου 2005, καθαίρεσε τον Ειρηναίος Α΄ από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών. Στις 24 Μαΐου 2005 συγκλήθηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη η οποία διέγραψε τον Ειρηναίο από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας Από 22 Αυγούστου 2005 νέος Πατριάρχης είναι ο Θεόφιλος Γ’ ο οποίος και συνεχίζει την συνεργασία του με τον ίδιο τον Θεό για την παρουσίαση του κερδοφόρου κόλπου της Αφής του …Αγίου φωτός.

Ενδυμίων Γεώργιος Κοσμόπουλος 
Φωτογραφία: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος Α’ (1981 - 2000) ο πρώην Βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος και ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Μητροπολίτης Λύδδης (νυν Βόστρων)Τιμόθεος. 

Βιβιογραφία: Διαδίκτυο, Εγκυκλοπαίδειες, Ημερήσιος τύπος, Καθημερινή 22/07/2001 α) ’’ Διάλογος περί του εν Ιερσολύμοις αγίου φωτός’’ του Αδαμάντιου Κοραή β) ’’Η απάτη της αφής του αγίου φωτός’’ του Μιχάλη Καλόπουλου.
                    *ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!
                                                       Design & Hosting by : https://foxhost.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου