Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

Οι λαχταριστές συνταγές της Αρετούλας "παραδοσιακός Μουσακάς"

ΠΑΤΑΤΕΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ 2.κ.γ. ΑΛΆΤΙ. ΚΟΒΟΥΜΕ & ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ...ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Ο ΚΙΜΑΣ.ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑΔΑ ΤΟΥΣ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
5 ΜΙΚΡΑ ΛΕΥΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
(ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ)
2κ.γ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
(ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ)
1 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ
1 +1/2 κ.γ.ΑΛΑΤΙ
1κ.γ.ΠΙΠΕΡΙ
1κ.γ.ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
1 κ.γ ΜΠΑΧΑΡΙ ΣΚΟΝΗ
1 κ.γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1 κ.γ. ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ
8 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΙΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΑ ΣΕ 1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 600 γρ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΟΜΠΟΥΣ
ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ,
ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ κ.γ.ΡΙΓΑΝΗ

ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΦΡΕΣΚΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ
ΒΑΖΟΥΜΕ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ & ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ & ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΘΥΜΑΡΙ - ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΘΥΜΑΡΙ - ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΓΑΝΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ
ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΘΥΜΑΡΙ.

"ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ"
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤΙΑ ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΑΡΑΙΩΜΕΝΑ ΜΕ 2 ΚΟΥΤΙΑ ΝΕΡΟ.

ΒΑΖΟΥΜΕ 9 κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ γ.ο.χ. (ΟΙ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΕΜΑΤΕΣ)
ΒΑΖΟΥΜΕ 2 ΑΥΓΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ AΝΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ.ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ, ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ & ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ,ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΑΣ- ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΥΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ
                                                         ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!
 *ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!
                                         Design & Hosting by : https://foxhost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου