Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Νέο status Θράκης, Αιγαίου και Κύπρου.

Evangelos S. Skandalis 

Νέο status Θράκης, Αιγαίου και Κύπρου.

Η τεχνητή ελεγχόμενη κρίση και ένταση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των άλλων και Ελλάδας και Τουρκίας σχεδιάστηκε και τροφοδοτήθηκε σταδιακά από το διευθυντήριο δηλαδή το κέντρο ηγεμονίας περί γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής που είναι το Washington DC.

Το παραμύθι τελικά που μας πασάρουν για Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για νηπιακή ηλικία ότι δηλαδή τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης όταν το ίδιο το ΝΑΤΟ αμφισβητεί την κυριαρχία του Αιγαίου το ίδιο και οι Γερμανοί.

Απεδείχθη ότι η ΕΕ είναι ένωση των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων και εις βάρος των εκβιαζόμενων λαών της. Είναι η ίδια αφετηρία που σχεδίασε και τροφοδότησε σε υψηλά επίπεδα την ένταση των Ιμίων. Όπου τότε γίναμε μάρτυρες των δηλώσεων του πρωθυπουργού Σημίτη που αναγνώριζε και ευχαριστούσε στην αίθουσα του κοινοβουλίου τους διαιτητεύοντες Αμερικανούς προκαλώντας την αποστροφή και την χλεύη της αριστερής παράταξης.

Τώρα με την επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία συντελείται τόσο για την Θράκη το Αιγαίο όσο και για την Κυπριακή ΑΟΖ ένα νέο status πιθανόν συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και Κυπριακής συνομοσπονδίας προκειμένου να προκύψει η επιδιαιτησία από το ηγεμονεύων διευθυντήριο που τα σχεδίασε για δικό του συμφέρον, "των ιδιωτικών οίκων εκμετάλλευσης που ελέγχουν τις εξουσίες".

Ήταν το ίδιο κέντρο που σχεδίασε και εκτέλεσε την Κυπριακή κρίση του 1974 με πρωτοβουλία του Κίσινγκερ και στόχο τον εποικισμό της τουρκοκυπριακής κοινότητας ούτως ώστε να ενισχύσει το δίπολο για αποτελεσματική διαιτησία τους. Μπορεί να φανταστεί κανένας ότι θα μπορούσαν να συμβούν αντίστοιχα πράγματα στο νέο ιδρυθέν κράτος του Ισραήλ ??

Παρατηρήσαμε ότι το ίδιο νομικό γραφείο συνέταξε τόσο το σχέδιο Ανάν όσο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας μας. Παρατηρούμε να συντελείται η αποδόμηση και η διάλυση του έθνους-κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται από την απώλεια της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας.

Εδώ κρίνεται αξιοσημείωτο να παρατηρήσουμε την σταδιακή ενίσχυση της ισραηλινής ισχύος και την επέκταση εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού και των εδαφών που για χιλιάδες χρόνια ο συγκεκριμένος αραβικός λαός κατείχε.

Η ενίσχυση της ισχύος του αναγεννημένου Ισραήλ κατέληξε να κυριαρχήσει και να καταστεί ο χωροφύλακας στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.Κατέστησαν οι επικυρίαρχοι της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου κάνοντας χρήση της Στρατιωτικής ισχύος της Αμερικής που στην ουσία είναι οι μεγάλες πετρελαϊκές οικογένειες που ηγεμονεύουν σε όλα τα έθνη μέσα από τις θεσμικές λειτουργίες των καρτών που οι ίδιες ελέγχουν.

Αυτό το οποίο έθεσα υπόψιν προς κάθε κατεύθυνση για τυχόν αξιολόγηση της κοινωνίας ήταν το εξής : Αφήνεται στην ευχέρεια των κοινωνιών να αποφασίσουν την ιδανικότερη λύση για το αν οι πηγές ενεργειακών πόρων επιθυμούν να παραμείνουν σε επίπεδο έθνους-κράτους η να διευρυνθούν σε επίπεδο παγκοσμιοποιημένης πανανθρώπινης εκμετάλλευσης στα πλαίσια της πολιτειακής πρότασης για "Παγκόσμια λαϊκή ανοιχτή διακυβέρνηση" που πρότεινα το 2011 στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Μέχρι σήμερα Δυστυχώς οι κοινωνίες δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο έλεγχος της διαχείρισης των εξουσιών.Σταδιακά προέκυψε, οι θεσμοί να αλλοτριωθούν από τον οικονομικό παράγοντα που συνέβαλε στον μαρασμό των κοινωνιών.

Για αυτό επιβάλλεται αυστηρά αυτός ο διαχωρισμός.
Έστω μετά από τόση καθυστέρηση οι κοινωνίες οφείλουν να κάνουν τις ζυμώσεις και να καταθέσουν τις προτάσεις τους μετά από αναζήτηση νέων προτύπων διακυβέρνησης που επιβάλλεται σε παγκόσμια κλίμακα να μεταρρυθμίσουμε ...

Ευάγγελος Σκανδάλης

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕYΕΤΕ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΒΛEΠΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟYΤΕ..!!!ΟΠOΤΕ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙEΣΤΕ.. ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΝOΗΜΑ..!!!
                     * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !                              Design & Hosting by : https://foxhost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου