Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Αυτή η υπόθεση με τον Μανώλη Πετσίτη καταδεικνύει με τον πιο ηχηρό τρόπο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Ίσως το πιο διεφθαρμένο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

 Giorgos Ierodiakonos 

Πνίγομαι! Τόση πολιτική μπόχα. Δεν μπορώ να πάρω ανάσα!

Αυτή η υπόθεση με τον Μανώλη Πετσίτη καταδεικνύει με τον πιο ηχηρό τρόπο το σάπιο πολιτικό σύστημα. Ίσως το πιο διεφθαρμένο σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.
Ποιος είναι ο Μανώλης Πετσίτης; Πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας τίποτας. Γκαρσόνι δούλευε ο άνθρωπος. Σήμερα όμως; Σήμερα είναι ο γαμάω. Ο παρταόλας! Ε, δεν είναι και λίγο να είσαι κολλητάρι του πρωθυπουργού και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
Να το πιάσουμε από την άκρη του νήματος; Πάμε λοιπόν! 

Όλα άρχισαν να αποκαλύπτονται όταν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας άρχισαν να ερευνούν τις δραστηριότητες του Πετσίτη στο νησί και ειδικότερα τις σχέσεις του με τους περίφημους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου. Οι έρευνες αποκάλυψαν την ροή μεγάλων χρηματικών ποσών σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο μυστικοσύμβουλος του Τσίπρα, προερχόμενα από ύποπτες εταιρείες. Ποσά που με τίποτα δεν δικαιολογούνται, καθώς από πουθενά δεν προκύπτουν παρεχόμενες υπηρεσίες του Πετσίτη προς τις εταιρείες- τροφοδότες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; 

Τι υπηρεσίες θα μπορούσε να προσφέρει ένας σερβιτόρος σ’ όλες αυτές τις υπερχώριες εταιρείες;

Το σημαντικό όμως είναι άλλο. Όλες αυτές οι χρηματοδότριες εταιρείες ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Να θυμίσουμε τον Λαυρεντιάδη, για τον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για απάτη και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος της ΔΕΠΑ. Να θυμίσουμε και την Proton bank. Να θυμίσουμε και το συνεταιριλίκι του Λαυρέντη με τον πρώην Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντανιέλ Σπέκχαρτ, ο όποιος μάλιστα είχε αναλάβει και πρόεδρος της αμαρτωλής τράπεζας. Είδατε πως διαπλέκεται η «μπίζνα» με την πολιτική; Να θυμίσουμε και το think Tunk του Μπρεζίνσκι (το csis), το οποίο χρηματοδότησε ο κ. Λαυρεντιάδης με περισσότερα από 15.000.000 δολάρια.

Να δούμε ποιοι άλλοι ενέχονται; Ο δικηγόρος του Λαυρεντιάδη, Αρτέμης Αρτεμίου. Ποιος είναι ο Αρτεμίου; Άλλος ένας «κολλητός» του Νίκου Παππά. Να θυμίσουμε και το ταξίδι του –υπουργού σήμερα- Ν. Παππά, στην Βενεζουέλα για «δουλειές», όπου μαζί του είχε και τον πολύ κύριο Αρτεμίου.

Όλοι αυτοί διώκονται σήμερα. Μαζί τους και ο Πετσίτης. Όλοι τους! Εκτός από δύο. Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά. Γιατί;
Είναι πασιφανές ότι, τόσο ο Αρτεμίου, όσο και ο Πετσίτης -κυρίως ο δεύτερος- ενεργούσαν ως πληρεξούσιοι και για λογαριασμό του Μαξίμου. Να θυμίσουμε και την κατάθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θεόδωρου Κιτσάκου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρέη του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, ότι ο Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά είχε καταθέσει: «Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του Σπύρου Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».
Λοιπόν; Γιατί τέτοια κάλυψη στους πολιτικούς; Αφού όλα δείχνουν ότι για εκείνους δούλευε ο Πετσίτης. Ή μήπως όχι; Πώς βρέθηκε ένας απλός σερβιτόρος να συνδιαλέγεται με οικονομικούς μεγιστάνες και να βρίσκεται σε τέτοιες θέσεις επιρροής; Είναι προφανές ότι ενεργούσε ως μπροστάρης. Ως μεσάζων. 

Και δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν στους προσωπικούς του λογαριασμούς -Αλήθεια, γιατί δεν μας λένε πόσα ακριβώς;- Καθότι, είναι προφανές ότι εκείνα τα χρήματα είναι απλά η δική του προμήθεια για την εξυπηρέτηση που έκανε στα ...φιλαράκια του. Την «μίζα» μόνο βρήκανε. Τα μεγάλα ποσά αλλού βρίσκονται!
Η δικαιοσύνη τι κάνει; Γιατί εθελοτυφλεί; Γιατί δεν διατάσσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των Τσίπρα-Παππά; Το ερώτημα απευθύνεται και στην αντιπολίτευση. Τι σκοπεύετε να κάνετε, κύριοι; 

Πολύ φοβάμαι πως δεν πρόκειται να ανοίξει μύτη. Έτσι θα μείνουν όλα. Κουκουλωμένα. Όπως πάντα! Καθότι ο κόρακας του κοράκου το μάτι τι ΔΕΝ το κάνει είπαμε; 
Από την άλλη είναι και τα «Μεγάλα Αφεντικά». Είναι δυνατόν να κάψουν τα ...χαρτιά τους; Όχι βέβαια! Τους χρειάζονται τους Τσίπρες και τους Παππάδες. Τους χρειάζονται έτσι, με λερωμένη τη φωλιά τους, εκβιαζόμενους, για να περνάνε τους γεωπολιτικούς τους σχεδιασμούς. Μακεδονίες, Αιγαίο, Καστελόριζο...

Αλίμονο στη χώρα που κυβερνάται από εκβιαζόμενους πολιτικούς!
Αλίμομό μας!!!
                             * ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ !!
                                                                   Design & Hosting by : https://foxhost.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου